Uspešen dobrodelni Miklavžev koncert

CITYLIFE 06.12.2021
miklavz1

Slovenski rotarijci  pomagajo tudi na področjih, kjer je pomoč še kako potrebna, družba pa jim pogosto ne posveča dovolj pozornosti ali jih je prek uradnih institucij praktično nemogoče doseči.

Kot vsako leto so se na tradicionalnem 29. Dobrodelnem Miklavževim koncertom, zbirala sredstva za pomoč osnovnošolcem iz vse Slovenije, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem. Namen projekta je s finančno podporo pomagati otrokom iz ranljivih okolij. Pomoč gre v prave roke, saj pri tem sodelujejo z osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. Čeprav ne gre za velike zneske, se zavedajo, da otroku tudi majhna pomoč lahko precej pomaga.

Vrhunski program in rekordni znesek
V letošnjem Miklavževem koncertu, ki sta ga vodila Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza so k sodelovanju posebej povabili Rotarijce umetnike in rotarijske štipendiste. Tako smo med nastopajočimi videli  dirigentko Gordano Buh Žgajner, članico RC Logatec, ki je dirigirala 2 točki z Big Bandom RTV Slovenija. Jaka Pucihar mlajši, član RC Ljubljana je nastopil v točki Libertango, napisal pa je tudi dve priredbi. Rotarijski avtor je tudi Patrik Greblo, ki je napisal pesem Pojdiva v zlati dan za Muzikal Trnuljčica in je bil premierno izveden prav na Miklavževem koncertu. Kot štipendist RC Logatec in varovanec Ustanove Gallus je nastopil violinist Rok Zaletel Černoš. 

Poleg nmjih so na koncertu so nastopili še Iztok Mlakar, Oto Pestner, Anja Bukovec, Teja Leskovšek, Gregor Ravnik, Nina Pušlar, Ana Soklič, Nina Strnad, Nika Gorič, Jože Vidic, Saša Lešnjek, Alex Volasko in Aleksandra Čermelj. Pridružili so se jim Simfonični orkester RTV Slovenija, Big band RTV Slovenija, Otroški pevski zbor RTV Slovenija ter plesalca Tisa Kolenc in Enej Poljanec. Prav vsi nastopajoči so se odrekli honorarjem za dober namen Miklavževega koncerta. V času koncerta je bilo zbranih preko 90.000 evrov pomoči.

 

Vse do konca decembra lahko darujete tudi s pomočjo SMS-sporočil, tako, da pošljete besedo MIKLAVZ10 na 1919 in podarili boste 10€ ali da pošljete besedo MIKLAVZ5 na 1919 in podarili boste 5€.   Darujete lahko naročniki vseh slovenskih operaterjev.

Foto: Zajem zaslona/ TV Slovenija

www.rotary-klub-lj.si

 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča