Uporabne spletne strani, ki življenje obrnejo na bolje

Teja Korošec 21.09.2018
Foto:

Noisli

Foto: Noisli

Vse, ki delajo v glasnem in stresnem okolju ali pa se ponoči pogosto zbujajo, bo navdušil Nosili. Na spletni strani lahko poslušamo različne naravne zvoke. Nekateri so namenjeni povečanju produktivnosti, drugi pa sprostitvi.

My Fridge Food

Foto: MyFridgeFood

Pogosto nam v hladilniku ne ostane veliko hrane, hkrati pa nimamo časa za nakupe. My Fridge Food nam pomaga ugotoviti, katero jed lahko ustvarimo iz ostankov. 

Which Book?

Foto: Unsplash

Če si želimo odkriti svojo novo najljubšo knjigo, a nam manjka navdiha, bo stran "Which Book?" prava izbira. Glede na naše natančne želje nam bo stran prikazala najbolj ustrezne knjige.

Wifi gesla iz letališč po svetu

Foto: Fox Nomad

Ljubitelji potovanj dobro razumejo težave z dostopanjem do brezplačnega interneta med postanki na letališčih. Na srečo so popotniki združili moči in ustvarili platformo, kjer so zbrana številna wifi gesla iz letališč po vsem svetu.

Chordify

Na strani Chordify lahko brezplačno uglasimo inštrumente. Poleg tega nam ponuja prikaz akordov za različno glasbo, zato se lahko naučimo igrati svoje najljubše pesmi. 

Music Map

Foto: Music Map

Če si zaželimo nove glasbe, ki ustreza našemu okusu, je tu Music Map. Naravnost obožujemo to spletno stran, ki glede na izbranega glasbenika ali skupino najde ustvarjalce s podobnim stilom. 

Do Nothing for 2 Minutes

Foto: Donothingfor2minutes

Morda se sliši malce trapasto, vendar nam bo ta stran pomagala, kadar potrebujemo kratek oddih, a si ga ne privoščimo. Ob odmoru lahko poslušamo sproščujoč zvok valov.

Cost of Living Calculator

Foto: Numbeo

Danes selitev v drugo mesto ali celo državo ni več nič eksotičnega. Seveda veliko vlogo pri izbiri prihodnjega doma igrajo tudi cene življenjskih potrebščin v destinaciji. Stroške v posameznih krajih lahko izračunamo na spletni strani Numbeo.

Privnote

Foto: Privnote

Kar Snapchat stori z našimi fotografijami, Privnote omogoča osebnim sporočilom. Preko te spletne strani lahko pošljemo sporočila, ki bodo v določenem času izginila. 

StillTasty

Foto: Unsplash

Stran StillTasty skrbi za naše zdravje. Za raznovrstno hrano lahko izvemo koliko časa ostane sveža in primerna za uživanje. Na voljo so tri možnosti hrambe - v omari, hladilniku ali zmrzovalniku.

Muscle Wiki

Foto: Muscle Wiki

Zadnja na našem seznamu je spletna stran Muscle Wiki, ki se osredotoča na vadbo in fizično kondicijo. Izberemo katerkoli mišico na telesu, nato pa izvemo katere vaje naj izvajamo za okrepitev tega dela telesa. Nasveti so podprti z GIF animacijami. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča