Turracher Höhe - najbolj raznoliko smučarsko središče v Avstriji

Anja Mrevlje 16.01.2017
Turracher Höhe

Turracher Höhe leži med Koroško in Štajersko na nadmorski višini 1763 metrov v pogorju Nockberge z okoliškimi vrhovi in draguljem narave – jezerom Turracher See. 42 kilometrih zasneženih prog omogoča smučarskim navušencem smučanje od sredine novembra do 1. maja. Smučišče bo navdušilo tako smučarje kot deskarje, mlajši športniki bodo uživali v parku Snowpark, otroke pa bo razveselil avanturistični spust po porogi Kidsslope. Poleg smučišč Turracher Höhe tekačem na smučeh ponuja štiri različne proge, dolge 15 kilometrov. Številne zimske poti obiskovalce vodijo skozi gozdove, zasnežene alpske travnike in vzdolž treh gorskih jezer.

Butler za vsakogar

Turracher Höhe zaznamuje posebna gostoljubnost in visoka kakovost storitev, od edinstvene storitve smučarskega butlerja do gostinskih lokalov s planinskim butlerjem. Za najbolj popoln obisk tako poskrbijo smučarski butlerji, ki goste razvajajo s popolnoma osebno butlersko storitvijo. Butlerji po smučarskem središču hodijo ves dan in so gostom na voljo z nasveti in pomočjo ter jih na smučišču razvajajo z malimi pozornostmi: robčki, grozdni sladkor, sladkarije, sončna krema, čudovit bio sladoled z gorske kmetije in celo kozarec prosecca.

 Smučarski butlerji goste razvajajo s popolnoma osebno butlersko storitvijo.

Popolna kulinarična ponudba

Poleg odličnih zimskih prog središče Turracher Höhe ponuja tudi vrhunsko kuhinjo. V zimskem središču ne najdemo samopostrežnih restavracij, ampak dobrote pripravljajo izključno iz svežih regionalnih sestavin. V hotelu Hochschober stavijo na zdravo kuhinjo s sezonskimi regionalnimi pridelki, ponujajo pa tudi bogat izbor jedi za vegane. Hotel Romantik Seehotel Jägerwirt ponuja kuhinjo iz ekološko pripravljenih jedi.

 Koča AlmZeit (1968 metrov) je specializirana za jedi iz ponve.

Galerija - smučarsko središče Turracher Höhe:

Fotogalerija

Turracher Höhe Turracher Höhe Turracher Höhe Turracher Höhe Popolna kulinarična ponudba Turracher Höhe

Izbor urednika