Trenutno najbolj popularni podcasti

Klavdija Rupar 03.04.2020
Foto: Pexels

Podcaste snemajo tako novinarji, kot strokovnjaki z različnih področij, ali ljudje, ki imajo kaj pametnega za povedati. Ne glede na tematiko gre za zanimive posnetke, v katerih ljudje z ostalimi delijo svoja znanja in misli. Kateri so trenutno najbolj popularni podcasti?

Foto: Pexels

The Privacy, Security & OSINT Show z Michaelom Bazzellom

Gre za podcast, ki pripoveduje, kako se naučiti vsega v povezavi z vohunjenjem na spletu, obenem pa se izogniti temu, da bi drugi vohunili za vami. Michael Bazzell naj bi več kot desetletje delal za FBI-jev spletni oddelek kriminala, nato pa se je posvetil predavanjem, bloganju, pisanju in podcastom. V podcastu deli nasvete in načine, kako na spletu najti vse o neki osebi ali organizaciji.

The WIRED UK podcast

Ekipa WIRED vsak teden predstavlja tematike, kot so tehnologija, znanost, kultura in politika. Delijo najbolj zanimive teme, čisto naključna dejstva, izogibajo pa se opisovanju tehnoloških gadgetov.

Dolly Parton's America

Podcast, ki govori o zvezdi country glasbe Dolly Parton. Jad Abumrad je ustvarjalec RadioLaba in voditelj podcasta, v katerem raziskuje, zakaj je Dolly Parton odlična piska pesmi in glasbenica, obenem pa tudi prava ikona, ki jo vsi obožujejo.

Foto: Pexels

Whatever Happened to Pizza at McDonald's?

Raziskovalni podcast, ki se ukvarja z vprašanjem, zakaj McDonalds ne prodaja pice. Ste vedeli, da si včasih v njem lahko dobil pico? V 80. letih prejšnjega stoletja so jo prodajali v McDonaldsih po Ameriki in v nekaterih izbranih restavracijah po Veliki Britaniji. Kaj se je zgodilo z njo in zakaj je ni več na meniju? Gre za zabavne posnetke, v katerih voditelj Brian Thompson potuje po Ameriki in zastavlja vprašanje: Zakaj je pica izginila z menuja v McDonaldsu.

Call Your Girlfriend

Podcast Call Your Gilfriend je namenjen vsem prijateljem, ki ne živijo v isti državi, v tem trenutku pa za vse, ki se zaradi karantene ne morejo videti. Vodita ga novinarka New York Timesa Ann Friedman in podjetnica Aminatou Sow, vsaka od njiju pa živi na drugem koncu Amerike. Gre za tedenski telefonski pogovor, v katerem predelata vse teme od kulture do poltike.

Foto: Pexels

The Dream

Fascinantni vpogled v piramdini sistem, ljudeh, ki ga vodijo in uničenih življenjih zaradi njega. Voditeljica Jane Marie v tem podcastu preuči vse aspekte večstopenjskega piramidnega sistema vse od začetka pa do današnjih, ki smo jim dnevno priča preko družbenih omrežij. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča