Top 5 najmodernejših letališč na svetu

Teja Korošec 16.08.2018
Letališče Incheon v Južni Koreji.

Letališče Changi, Singapur

To neverjetno letališče Changi, Singapur se ponaša s petnadstropnim vertikalnim vrtom, parkom z metulji, slapovi, bazenom na strehi, spa saloni ter več kinodvoranami. Njegova posebnost je tudi veliki tobogan, ki se vije kar preko štirih nadstropij. V drugi polovici letošnjega leta se bo odprl še četrti terminal, ki bo med drugim ponujal tudi digitalno vkrcanje s pomočjo mobilnega telefona.

Letališče Changi, Singapur. Foto: AsiaOne Travel

Incheon, Seoul, Južna Koreja

Letališče Incheon je eno izmed največjih svetovnih letališč zabavo svojih potnikov jemlje zelo resno, saj ponuja celo golf igrišče. V moderni zgradbi lahko med drugim najdemo še kazino, kinodvorani, muzej korejske kulture in drsališče. Na letališču se lahko tudi brezplačno stuširamo.

Letališče Incheon v Južni Koreji.

Letališče Dubai, Združeni Arabski Emirati

Letališče v Dubaju je eno izmed največjih in najprometnejših letališč na svetu. Notranji prostori so estetsko dovršeni ter razpolagajo z zen vrtovi, neštetimi ogledali, otroškimi igrišči, palmami in prostorom za jogo. Kot se spodobi za Dubai, je letališče tudi prava nakupovalna meka. 

Letališče Dubai. Foto: Pinterest

San Francisco, ZDA

Tudi na tem letališču San Francisco se lahko med postankom sprostite z jogo, znano pa je predvsem po umetniških razstavah, ki so redni del ponudbe. Letališče je prav tako prejelo mnogo pohval na račun ponudbe lokalno pridelane hrane ter drugih okolju prijaznih strategij.

Letališče San Francisco. Foto: buildipedia.com

Taoyuan, Taipei, Taiwan

Taoyuan, znano tudi kot najbolj svetleče letališče na svetu, si je mesto na našem seznamu prislužilo z inovativno ponudbo prve spletne knjižnice za tranzitne potnike. Na virtualnih knjižnih policah lahko najdemo preko 400 knjig, ki nam pomagajo pregnati dolgčas. Vseeno pa upamo, da na let ne bomo čakali tako dolgo, da bi kakšno izmed njih tudi dokončali.

Latališče Taoyuan na Tajvanu. Foto: Thousand Wonders

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča