Top 5 domov v objemu narave

Teja Korošec 05.07.2018
Foto:

Jungalow, Indija

Foto: The Fishy Project

V indijskem mestu Surat je lokalni arhitekturni studio Neogenesis+Studi0261 za naročnika, ki obožuje naravo, oblikoval posebno hišo. V njej lahko iz jedilnice opazujemo notranji vrt, ki spominja na pravo malo džunglo. 

Outhouse, Anglija

Foto: Charles Hosea

Edinstven dom v angleškem kraju Gloucestershire so arhitekti v studiu Loyn & Co zasnovali tako, da se zlije z okoliškimi griči. Že sama streha objekta je pravzaprav travnata površina. 

Home, Brazilija

Foto: MCA estúdio

Ogromno mangovo drevo je navdihnilo projekt Home, ki se nahaja v velemestu Rio de Janeiro. Hiša je bila zgrajena okoli drevesa, ki ji daje poseben naravni čar, hkrati pa jo ohlaja v vročih mesecih. 

Three Gardens House, Kuvajt

Foto: Fernando Guerra

V Kuvajtu najdemo Three Gardens House, ki je delo arhitektov iz studia AGi Architects. S projektom so želeli zunanjost prinesti v notranjost hiše, zato so v domovanju ustvarili kar tri ločene vrtove, od katerih je vsak drugačen. 

Binh House, Vietnam

Foto: Hiroyuki Oki

V mestu Ho Chi Minh City na jugu Vietnama je bila zgrajena večstanovanjska hiša s posebnim pristopom. Vključuje vrsto pol-odprtih prostorov z bujnim rastjem, ki poleg sence stanovalcem ponuja tudi razne sveže sestavine za v kuhinjo. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča