Glamping, ali razkošno kampiranje, je trend v turizmu, ki združuje naravo in udobje. Gre za ... Več
Teden nezavržene hrane - restavracije bodo ponujale menije po principu "nič zavržene hrane"
Restavracije po vsej Sloveniji bodo v četrtek, 1. in petek, 2. junija v okviru Tedna nezavržene hrane ponujale tudi menije pripravljene po principu "nič zavržene hrane".
V prvih dve dneh junija se bo Teden nezavržene hrane zaključil v velikem slogu, saj bo kar 19 restavracij po vsej Sloveniji v podporo pobudi pripravilo menije po principu "nič zavržene hrane".
Restavracije, kjer bo mogoče okušati vrhunsko kulinariko po principu "nič zavržene hrane" so: Dvor Jezeršek, Gostilna Mahorčič, JB Restavracija, Gostilna Rajh, Pavus, Gostilna Repovž, Restavracija Strelec, Gostišče Grič, Gostilnica Ruj, Kendov Dvorec, Gostišče Primorka, Gostilna pri Lojzetu, Restavracija Kult 316, Majerija, Restavracija Dam, Restavracija Rizibizi, Restavracija MAK, Restavracija Sedem in Domačija Novak.
Sladica iz restavracije Repovž.
Gostje bodo hkrati prejeli nezavrečke oz. foodie bage, s katerim jih želijo kuharski mojstri opogumiti, da lahko hrano odnesejo s seboj in v njej uživajo še kasneje. Seznam sodelujočih restavracij je dostopen tukaj. Rezervirajte svojo kulinarično izkušnjo, podprite iniciativo na spletni strani in vizijo o zmanjšanju količine zavržene hrane pomagajte uresničevati tudi s svojimi kuharskimi domislicami, ki jih lahko delite na Instagramu ali omrežju Facebook.
Več na tedennezavrzenehrane.si.