Supernova z donacijo na pomoč Božičku za en dan

Helena Peterlin 05.12.2023
supernovabozicek-za-en-dan2023

Največja veriga nakupovalnih centrov v Sloveniji, Supernova, je letos podprla Zavod 364, in njihov projek Božiček za en dan, ki ga poznamo že 12 let. Z njihovo pomočjo bo Supernova z Darilnimi karticami Supernova obdarila in osrečila 36 slovenskih družin oz. gospodinjstev, med katerimi so tako otroci kot starostniki. Del donacije bo porabljen za dopolnjevanje prejetih pomanjkljivo pripravljenih paketov posameznikov in nakup manjkajočih daril, tako da se bodo prav vsi razveselili božičnih darilc. 

V želji, da družine vsaj malo razbremenijo vsakodnevnih skrbi in jim polepšajo praznične dni, bodo skupaj s centri za socialno delo, šolami, mladinskimi centri in drugimi tovrstnimi organizacijami pravočasno poskrbeli za izbor prejemnikov in predajo darilnih kartic. Prejemnike Darilnih kartic Supernova so iskali s pomočjo ustanov v občinah, kjer se nahajajo nakupovalni centri Supernova. Obdarovanci bodo prejete darilne kartice koristili v 19 nakupovalnih centrih Supernova po Sloveniji in si izbrali darilo po svojih željah. 

Skupina Supernova skrbi za višjo kakovost življenja lokalnih skupnosti, družin in posameznikov, zato je pristop k projektu Božiček za en dan eden v vrsti letnih dobrodelnih projektov, s katerimi uresničuje ta del poslanstva in ciljev skupine. 

Že 12 let smo Slovenci združeni v projektu Božiček za en dan

Z akcijo Božiček za en dan so pričeli v začetku novembra, ko so objavili Božičkov seznam otrok in starostnikov. Gre za projekt z osebno noto, ki s pravo mešanico ustvarjalnosti in humanosti nudi ljudem edinstveno priložnost razdajanja. Božički po vsej Sloveniji si izberejo točno določenega otroka in/ali starostnika ter zanj pripravijo darilce. Skrbno pripravljeno darilo dostavijo na eno izmed številnih zbirnih mest akcije, odgovorni v projektu pa poskrbijo, da ta dragoceni tovor nato pride v prave roke. Lansko leto je Božiček za en dan obdarili kar 10.595 otrok in 3.979 starostnikov. 

Božiček za en dan je darila zbral in v tem trenutku so že na poti do obdarovancev! Za več informacij o projektu obiščite bozicekzaendan.si. 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča