Sony World Photography Awards 2019 - znani so vsi zmagovalci natečaja

Anja Mrevlje 18.04.2019
Sony World Photography Awards

Zaključil se je prestižni fotografski natečaj Sony World Photography Awards 2019. Fotograf leta je postal italijanski umetnik Federico Borella s serijo fotografij Pet stopinj, razkrita pa so tudi imena 10 zmagovalcev in finalistov profesionalnega tekmovanja ter zmagovalci odprtega, mladinskega in študentskega tekmovanja. 

Zmagovalna dela bodo na ogled na razstavi Sony World Photography Awards Exhibition, ki bo v Londonu potekala med 18. aprilom in 6. majem 2019, in v knjigi zmagovalcev leta 2019.

Prejemnik letošnje nacionalne nagrade Klemen Razinger s fotografijo Agata K, ki je bila izbrana za najboljšo med poslanimi deli fotografov s slovenskim državljanstvom, ki živijo v Sloveniji.

Več na: worldphoto.org

Fotogalerija

Fotograf leta - Federico Borella, Italija
Fotograf leta - Federico Borella, Italija
Fotograf leta študentskega tekmovanja – 25-letni Sergi Villanueva, Španija, univerza Universidad Jaume I Fotograf leta odprtega tekmovanja – Christy Lee Rogers, ZDA Fotograf leta mladinskega tekmovanja – 18-letna Zelle Westfall, ZDA Klemen Razinger, prejemnik nacionalne nagrade, Sony World Photography Awards 2019

Izbor urednika