Sobne rastline, ki izboljšajo naše spanje

Teja Korošec 26.02.2017
Sivka. Foto: Unsplah

Aloe vera

Aloe Vera. Foto: Unsplash

Rastlina, ki jo poznamo predvsem zaradi njenega zdravilnega učinka na sončne opekline, velja za eno izmed najbolj primernih sobnih rastlin za izboljšavo kakovosti zraka ter odpravo nespečnosti. Hkrati je zelo priročna za pozabljivce, saj ne potrebuje veliko vode, niti sončne svetlobe. 

Sivka

Sivka. Foto: Unsplash

Vonj sivke upočasni naš srčni utrip in odpravlja občutek tesnobe. Prav tako je dokazano, da pomirja in uspava dojenčke. Zaradi teh razlogov mnogi aromaterapisti priporočajo uporabo sivke v spalnih prostorih.

Jasmin

Jasmin. Foto: Pixabay

Tudi jasmin na nas učinkuje pomirjujoče. Pozitivni vplivi te dišeče rastline na kakovost našega spanca so bili dokazani v številnih raziskavah, zanimivo pa je tudi, da naj bi vonj jasmina izboljšal našo produktivnost. 

Bršljan

Bršljan v spalnici. Foto: Pinterest

Bršljan spada med nezahtevne sobne rastline je izvrsten čistilec zraka, hkrati pa je nezahteven za vzdrževanje. Njegova posebna vrlina je odstranjevanje delcev plesni iz zraka. Zaradi tega je uporaba bršljana v notranjih prostorih še posebaj priporočljiva za astmatike in osebe z drugimi oboljeni dihal.

Taščin jezik

Taščin jezik iz vrste sabljik. Foto: Pinterest

Kljub malce zlobnemu imenu, je taščin jezik izredno priljubljena rastlina predvsem zaradi preprostega vzdrževanja ter privlačnega videza, ki se dobro poda k različnim stilom notranje opreme. Tudi ponoči postan zrak in razne strupene delce v spalnici nadomešča s svežim kisikom, kar pomirja naše spanje. 

Pa sladke sanje! 

Izbor urednika