Sledite tem navadam in ostanite v formi

Klavdija Rupar 25.02.2021
pexels-photo-1172019

Seveda ji vsi zavidamo in se sprašujemo, kako bi lahko tudi sami to dosegli. Večkrat se tudi zalotimo, da nas zanima ali jemlje kakšno magično tableto, ki ji pomaga ostati v formi. A v resnici obstaja nekaj čisto preprostih navad, ki jim prav vsi lahko sledimo.

V telovadbi poiščite veselje
Čeprav se vam zdi, da so ženske, ki so vedno v formi, najbrž rojene s prirojenim veseljem do telovadbe, temu ni tako. Enostavno izberejo vadbo, ki jim je pisana na kožo in se v njej trudijo uživati. To je lahko bolj umirjena joga ali pilates, mogoče tek za sprostitev ali pa težek kardio trening. Poiščite si vadbo, ki vam je všeč in katero boste radi delali, pa bo vse takoj lažje.

Foto: pexels

Bodite aktivni izven časa namenjenega telovadbi

Ženske, ki so v formi se ne gibajo le tiste pol ure do uro na dan, ko imajo predpisano telovadbo. Na splošno živijo bolj aktivno življenje. Poskusite v svoj vsakdan dodati več gibanja, tako da več sprehajate psa, stojite medtem ko delate, lahko se lotite vrtnarjenja, večkrat pospravite hišo, namesto avta ali javnega prevoza do destinacije hodite, plešete medtem ko kuhate ali se raztegnite medtem ko gledate televizijo. Čisto preprosti načini, s katerimi boste zagotovo pokurili več kalorij in bili ves čas v pogonu.

Privoščite si počitek

Če mislite, da boste fit samo zato, ker se dovolj gibate, to še zdaleč ni res. Ključ do zdravega življenja in fit postave je ravnotežje, kar pomeni, da morate tudi počivati in si privoščiti počitek. Na dneve, ko nimate telovadbe, tako poskrbite samo za razteg ali pa se odločite za meditacijo. Prav tako je pomemben tudi spanec, ki vam bo pomagal do vitkosti in boljšega počutja.Foto: pexels

Poslušajte svoje telo

Hitre diete nikoli niso primerne. V dveh mesecih boste sicer shujšali deset kilogramov, ki pa se vam bodo hitro vrnili nazaj. Kar pomeni, da dieta vam bo pomagala, da postanete fit in ne da ostanete fit. Za ženske, ki so vedno fit hitre diete ne obstajajo, ampak si prilagodijo življenjski stil. Naučiti se morate, katera hrana vam paše in katera vam naredi več škode kot koristi. Vaše telo zelo dobro ve, katera hrana je zanj zdrava in katera ne. Če ne veste, začnite opazovati svojo kožo, lase in nohte, obenem pa opazujete tudi, ali vas po kateri hrani boli želodec.

Voda, voda, voda

Najbolj osnovno živilo pri doseganju zdravega življenja je voda. Ne le da bo izboljšala vaše zdravje, ampak bo poskrbela tudi za boljše počutje. Kar 60-odstotkov vašega telesa je narejeno iz vode, zato je hidracija najbolj pomembna. S sabo začnite nositi steklenico vode in jo pijte ves čas. Če pozabite, si lahko tudi pridobite aplikacijo na telefonu, ki vas bo v različnih časovnih intervalih spomnila, da morate piti vodo.Foto: pexels

Poskrbite, da je vaše življenje zanimivo in raznoliko

Mogoče najmanj opevana, a vseeno zelo pomembna zdrava navada je, da ves čas preizkušate nove stvari. Najbolj zdravi ljudje vam bodo povedali, da je ključ do dolgega in zdravega življenja, da so ves čas zainteresirani za razne izzive in nove interese. Lahko je to preizkušanje novih vadb, novih receptov, novih hobijev. Obenem pa vam navdušenje nad življenjem zagotovo pomaga, da ostanete bolj motivirani bolj srečni in manj utrujeni. Zato ostanite radovedni, poskusite nove stvari in ves čas iščite nove interese.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča