Razstava najboljših fotografij Red Bull Illume v Cityparku

Helena Peterlin 10.01.2024
vas-zanima-kdo-je-ustvaril-najboljše-fotografije-podob-ki-slavijo-pustolovske-in-akcijske-športe-foto-robert-krumpak

Ogledali si boste lahko vseh 50 fotografij finalistov, ki bodo osvetljene na edinstvenih 2 x 2 metra velikih svetlobnih oknih. Fotografije so zaščitni znak razstavne turneje in bodo na ogled 10 dni, do petka, 19. januarja. »V pravo veselje mi je, da gostimo to posebno razstavo, ki začenja svojo turnejo po svetu ravno pri nas. Zahvala gre ustvarjalcem fotografij v gibanju, ki so ustvarili neverjetne podobe,« je dejal Center manager Cityparka Andrej Ropret.   

center manager cityparka andrej ropret foto robert krumpakCenter manager Cityparka Andrej Ropret. (Foto: Robert Krumpak)

Red Bull Illume je največje svetovno tekmovanje v pustolovskih in akcijskih športnih posnetkih, ki poteka že več kot desetletje in združuje neverjetno delo fotografov in ustvarjalcev vsebin z vsega sveta. Podobe prikazujejo najbolj ustvarjalne in očarljive podobe na svetu, hkrati pa osvetljujejo strast, življenjski slog in kulturo fotografov, ki so jih posneli. Zmagovalne fotografije je izbrala mednarodna žirija, ki jo je sestavljalo 52 urednikov, fotografov in strokovnjakov.

razstavljena zmagovalna fotografijaRazstavljena zmagovalna fotografija.

Red Bull Illume je leta 2006 ustanovil Ulrich Grill, strasten fotograf in športnik. Takrat je vodil izobraževalne delavnice za fotografe in ugotovil, da ni fotografskih natečajev posvečenih pustolovskim in akcijskim športom. Porodila se mu je zamisel za Red Bull Illume Quest – tekmovanje, ki ne slavi samo fotografij, ampak tudi ljudi za objektivom, ki se tako izjemno potrudijo, da ujamejo posnetek.

fotografije so zaščitni znak razstavne turneje in bodo na ogled 10 dni vse od danes pa do petka 19. januarja foto robert krumpakFotografije so zaščitni znak razstavne turneje in bodo na ogled 10 dni, do petka, 19. januarja. (Foto: Robert Krumpak)

Foto: Robert Krumpak

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika