Prižig prazničnih lučk v Ljubljani 2019

Anja Mrevlje 01.11.2019
Prižig prazničnih lučk v Ljubljani 2019

Prižig prazničnih lučk v Ljubljani 2019 bo letos potekal 29. novembra 2019 ob 17:15 uri. Praznični program se bo tradicionalno začel s kulturnim programom, ki mu bo sledil nagovor župana, nato pa bo Ljubljana zasijala in stopila v praznični december. Poleg lučk se bodo na ta dan odprli praznični sejmi, ki se bodo odvijali na šestih različnih lokacijah; na Bregu, Gallusovem nabrežju, Cankarjevem nabrežju, Kongresnem trgu, Prešernovem trgu in na Petkovškovem nabrežju.

Praznična Ljubljana: ( (Foto: slovenia.info/Adrijan Pregelj)

Na sejmu bomo lahko kupili modne dodatke, izdelke slovenskih oblikovalcev, kape, rokavice, šale, izdelke domače in umetne obrti ter slovenske kulinarične izdelke. Praznični sejem pa vsako leto spremlja tudi bogata kulinarična ponudba v gostinskih hišicah, kjer se bomo ogreli s kuhanim vinom, aromatičnim čajem, likerji in se okrepčali z jedmi iz žara in drugo pestro kulinarično ponudbo, ki nam jo ponuja mesto.

Vrhunec dogajanja pa bo Ljubljana doživela za silvestrovo z zabavami na osrednjih trgih v mestu. 

Več na: visitljubljana.com

Naslovna fotografija: slovenia.info / Nina Kurnik

Fotogalerija

Praznična Ljubljana. (Foto: slovenia.info/Dean Dubokovič) Praznična Ljubljana. (Foto: slovenia.info/Adrijan Pregelj) Praznična Ljubljana. (Foto: slovenia.info/Nina Kurnik) Pogled na Ljubljanski grad zvečer. (Foto: slovenia.info/Nikola Jurišič)

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča