Popolni poklici za vse popotnike po duši

Teja Korošec 23.03.2017
Foto: Unsplash

Stevardesa/stevard

Foto: Pexels

Ne moremo si predstavljati boljšega načina za odkrivanje sveta od vsakodnevnega vrkcanja na letalo v smeri daljne destinacije. Delo stevardes in stevardov še zdaleč ni preprosto, vendar se zdi se da vključuje mnogo bonitet, med drugim definitivno tudi cenejšte letalske vozovnice.

Oblikovalec spletnih strani

Foto: Pinterest

Kot velja tudi za ostale poklice, za katere poleg znanja potrebujemo le dober računalnik, lokacija dela pa ni pomembna, lahko oblikovalci spletnih strani svobodno potujejo in so obenem zaposleni za polni delovni čas. S svojim delodajalcem ali strankami se morajo dogovoriti le glede časovne razlike.

Učitelj angleščine

Foto: Jian Bing Lee

Morda se zdi preprosto, vendar nam lahko dobro znanje angleškega jezika odpre vrata za pridobitev kratkotrajne ali dalje zaposlitve v marsikaterem delu sveta. Večina šol bo zahtevala certifikat, ki pa ga je možno pridobiti že v roku enega meseca.

Au Pair

Foto: Pinterest

Starši iz vseh držav sveta potrebujejo varstvo za svoje otroke, zato lahko službo kot Au Pair najdemo skoraj povsod. Koliko časa nam bo ostalo za odkrivanje okolice, je odvisno od vsake družine, znanje lokalnega jezika pa bo vsekakor dobrodošlo.

Potovalni novinar ali bloger

Foto: Wanderlust

Čeprav je konkurenca med potovalnimi blogerji vse bolj ostra, nam ta oblika samozaposlitve morda še v najbolj čisti obliki omogoča, da s svojimi potovanji tudi zaslužimo. Najuspešnejši v tem poslu namreč od različnih destinacij in turističnih ponudnikov neprestano prejemajo ponudbe za plačan dopust v zameno za oglaševanje.

Vrsta poklicev, ki nam omogočajo neprestana potovanja, je nedvomljivo mamljiva. Vseeno pa nas skrbi, da bi na tropski plaži težko našli motivacijo za delo.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča