Polaroid Originals - novi fotoaparat OneStep 2 in i-Type film

Tina Lagler 19.09.2017
Polaroid OneStep2

Ob 80-obletnici legendarne znamke Polaroid, ki jo je leta 1937 ustanovil Edwin Land, se vračamo v 90-ta! Priljubljeni Polaroid je namreč lansiral novo blagovno znamko OneStep2, ki se pridružuje analognim fotoaparatom in instantnim fotografijam, skupaj s fotoapartom pa bo na prodajnih polical debitiral tudi novi tip foto filma, imenovan i-Type.

Polaroid je vrhunec doživel v zgodnjih 90-ih letih prejšnjega stoletja in leta 2001 doživel bankrot ter sedem let zatem prenehal s produkcijo fotoaparatov in instant filmov. Zadnjo tovarno Polaroid je nato kupilo podjetje The Impossible Project, ki je maja letos odkupilo vse pravice za znamko Polaroid in njeno intelektualno lastnino. Kar danes vidimo, je torej rezultat njihove ambicioznosti in želje po vrnitvi Polaroida na trg fotoaparatov.

PREBERITE ŠE: Prynt Pocket - prikupni mobilni tiskalnik fotografij

Toda, če se vrnemo k Polaroid Originals OneStep 2 fotoaparatu - gre za naslednika ikoničnega Polaroid OneStep fotoaparata, ki je instantno fotografijo populariziral pred 40 leti. Tako kot njegov predhodnik je OneStep 2 povsem analogna kamera, ki se ponaša s kakovostno lečo, vgrajeno bliskavico, samosprožilcem in baterijo, ki se jo polni preko USB. In seveda nenazadnje - fotoaparat odlikuje značilen minimalni dizajn, ki pripomore k povsem preprosti uporabi. Cena fotoaparata znaša 119,99 evra.
polaroid.com

Kako je videti Polaroid OneStep2, si oglejmo v spodnji galeriji:

Fotogalerija

Foto: Polaroid Foto: Polaroid Foto: Polaroid Foto: Polaroid Foto: Polaroid Foto: Polaroid

Izbor urednika