Podvodni hoteli s spektakularnim morskim razgledom

Teja Korošec 27.03.2017
Foto: Conrad Maldives

Atlantis hotel, The Palm, Dubai


Foto: Travel+Leisure

Atlantis hotel se nahaja na umetno narejenem otoku v obliki palme ter vključuje luksuzna podvodna aprtmaja s prikladnima imenoma Neptun in Pozejdon. Ponujata razgled na hotelsko laguno, v kateri prebiva 65.000 morskih bitij. Vse to razkošje pa seveda ni poceni, saj bomo morali za le eno noč v enem izmed apartmajev odšteti 8.800 dolarjev.

Manta Resort, otok Pemba, Tanzanija

Foto: The Manta Resort

Resort Manta na vzhodnoafriškem otoku Pemba se ponaša z unikatnim plavajočim apartmajem, katerega spalnica leži 4 metre pod morsko gladino in omogoča pogled na skrivnosti podvodni svet. Cena nočitve znaša 1.500 dolarjev.

 Conrad hotel, otok Rangali, Maldivi

Foto: Travel Guide Magazin

Na sanjskih Maldivih lahko najdemo podvodno restavracijo Conrad, ki jo je mogoče na posebno željo gostov spremeniti tudi v dih jemajočo spalnico, ki ponuja 180° razgled na morski svet. 

World Sentosa Resort, Singapur

Foto: Pinterest

Resort Sentosa v Singapurju vključuje 11 dvonadstropnih apartmajev s pogledom na dogajanje v enem izmed največjih akvarijev na planetu. 

Poseidon Undersea resort, Fidži

Foto: Poseidon Undersea Resort

Hotel Poseidon na rajskem otočju Fidži gradijo že od leta 2001, a še vedno ni končan. Investitorji obljubljajo, da bo končni izdelek prvi stalni hotel zgrajen na morskem dnu in bo dosegljiv s posebnim dvigalom. Kljub izjemno visoki ceni, ki bo znašala 10.000 dolarjev na noč, naj bi bilo na čakalni listi že 150.000 ljudi. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča