Podcasti, ki govorijo o mentalnem zdravju

Klavdija Rupar 02.04.2021
pexels-photo-765139

A predlagamo vam, da ta dodaten čas in nezmožnost druženja in pohajkovanja okoli, izkoristite za delo na sebi, poskusite poiskati središče vaših težav in si pomagati do lepšega življenja. Naj vam bodo v pomoč podcasti, ki govorijo o mentalnem zdravju.

The Mental Illness Happy Hour

Podcast z naslovom The Mental Illness Happy Hour je namenjen vsem, ki se srečujejo z odvisnostjo, depresijo ali drugimi mentalnimi težavami, v njem pa se voditelj Paul Gilmartin posveča prav vsem takšnim problemom. Skozi intervjuje s komedijanti, umetniki in celo zdravniki, se trudi narediti odločilen korak v pravo smero in čim bolj poskrbeti, da se začnemo pogovarjati o teh težavah in preprečiti negativnost, ki jih obdaja.

The Minimalists

S trenutno situacijo na družbenih omrežjih si je težko predstavljati, da v življenju šteje še kaj drugega kot zunanja podoba ali materialne stvari. Voditelja podcasta The Minimalists Joshua Fields Millburn in Ryan Nicodemus skozi epizode svoje poslušalce opominjata, da je v življenju marsikaj precej bolj pomembno kot materialne stvari, ki nam srečo prinašajo le navidezno srečo.

Happier With Gretchen Rubin

Podcast Happier With Gretchen Rubin govori o sreči in prinaša strategije, zgodbe in nasvete, s katerimi lahko povsem spremenite svoje navade in tako posledično spremenite svoje življenje na bolje in postanete bolj srečni.

Foto: pexels

The Nod

The Nod je podcast, na katerem delijo zgodbe temnopoltih oseb, za katere drugje ni prostora. Teme zajemajo vse od preprostih zgodovinskih tematik, kot so hip-hop trendi pa vse do bolj čustvenih tem, ki jih delijo mladi temnopolti. Voditelja Brittany Luse in Eric Eddings redno pripravljata čustvene pogovore, ki nam dajo vedeti, da je normalno, da smo ves čas v konfliktu med tem, kaj želimo biti in tem, kaj od nas pričakuje družba, v kateri živimo.

The Happines Lab

Sreča je nevidna zadeva, ki si jo prav vsi želimo doseči, a nekako ne vemo, kako in na kakšen način. Še posebej pa jo težko dosežemo takrat, ko trdo delamo za stvari, ki si jih želimo, a še vedno nismo srečni. Dr. Santos v podcastu želi prikazati, da smo ključ do svoje sreče prav mi sami. Njen glavni cilj je, da poskrbi, da se naučite prevzeti nadzor nad svojimi mislimi in kako lahko vaše vedenje vpliva na vašo negativnost.

Terrible, Thanks For Asking

Podcast Terrible, Thanks For Asking vas bo pripravil tako do smeha kot do solz. Gre namreč za vabilo, da po pravici odgovorite na vprašanje Kako ste? Voditeljica Nora Mcinerny je začela govoriti in pisati o mentalnem zdravju potem, ko je njen mož umrl za tumorjem na možganih. Danes pa druge vodi skozi najbolj moreče in težke trenutke v življenju - vse od smrti, do ločitve, jeze in ljubosumnosti.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča