Parada lifestyle shop - nova prikupna trgovina v Ljubljani

Klavdija Rupar 18.10.2019
parada lifestyle shop

Valentina Vovk in Petra Skaberne sta si že od nekdaj želeli imeti svojo trgovino ali galerijo, v kateri bi prodajali lepe predmete in umetniška dela. To se jima je uresničilo v začetku julija, ko sta v Ljubljani na Mestnem trgu 10 odprli prikupno trgovino Parada Lifestyle Shop. Takšno ime sta izbrali zato, ker se parada odlično sklada s paradno lepimi izdelki, ki jih strankam ponujata v trgovini, sklada pa se tudi s paradiranjem v svetlo prihodnost, kamor sta namenjeni. Obenem pa je tudi primerno za turiste, ki jih je v zadnjem času v Ljubljani vedno več.

V Paradi ponujajo izbor izdelov za dom in darila za moške, ženske ter otroke. Gre za neke vrste mešanico izdelkov iz različnih koncev sveta (njuni dobavitelji prihajajo iz Švedske, Danske, Nemčije, Anglije, Grčije, Škotske ...) z našimi domačimi oblikovalci in rokodelci. 

Srbski kickstarter jima dostavlja tudi izdelke za osebno rabo, kot so nahrbtniki, torbe in pouchi iz papriju podobnega materiala. Želita si, da bi v prihodnosti predstavljali sosedski, vzhodnoevropski dizajn, saj menita, da je v zadnjem času precej zapostavljen, čeprav je na tem področju Evrope kar nekaj zares dobrih oblikovalcev.

Celostno podobo za trgovino, v kateri je značilen predvsem boho stil in Wabi-sabi (nekaj novega v Ljubljani, ki je sicer preplavljena s trgovinami s predvsem skandinavsko estetiko) so delali mladi kreativci iz teama Aklih, interir trgovine pa je delo Soulis&Berlič, arhitekturnega biroja iz Aten, v sodelovanju s slovenskima arhitektoma Iztokom Prosenom in Tatjano Kerčmar.

Fotografije trgovine in izdelkov si lahko pogledate spodaj v galeriji.

Fotogalerija

Foto: arhiv Parade Foto: arhiv Parade Foto: arhiv Parade Foto: Arhiv Parade Foto: arhiv Parade Foto: arhiv Parade Foto: arhiv Parade Valentina Vovk in Petra Skaberne. Foto: Uroš Hočevar

Izbor urednika