Oktobrske filmske novosti v naših kinih

Anja Mrevlje 05.10.2019
ZLOHOTNICA: VLADARICA ZLA (Maleficent: Mistress of Evil)

Da bomo med filmsko ponudbo lažje izbirali smo pripravili nekaj filmskih novosti, ki na naša platna prihajajo v mesecu oktobru.

JOKER (Joker)

kriminalni triler
V Koloseju od 3. oktobra.
Kdo je v resnici Arthur Fleck in kaj se mu je zgodilo, da je postal … Joker? Vračamo se v Gotham City – domovanje Batmana in druščine, kjer prebiva tudi ta groteskni zlobnež, ki mu je mama položila v zibelko, da sta njegovo glavno poslanstvo veselje in smeh. Tokrat nas čaka film posvečen izključno Jokerju, ki bo všeč tudi tistim, ki superjunaških filmov morda sploh ne gledajo.

DVOJNIK (Gemini Man)

znanstveno-fantastični triler.
V Koloseju od 10. oktobra.
50-letnega upokojenega elitnega morilca Henryja Brogana (Will Smith) zasleduje in mu  streže po življenju skrivnostni mladenič, ki lahko predvidi vsak njegov korak. Brogan ugotovi, da gre za njegovega 24-letnega klona. Skupaj s kolegoma se znajde na begu, na poti pa iščejo resnico.

MALI JETI (Abdominable)

animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano v slovenščino.
V Koloseju od 17. oktobra. 
Ko najstnica Yi na strehi svojega bloka naleti na mladega jetija, ga s svojima neustrašnima prijateljema Jinom in Pengom poimenuje Everest. Vsi skupaj se odpravijo na epsko popotovanje na najvišjo goro na svetu, da bi magično bitje znova našlo svoje starše in dom.

ZLOHOTNICA: VLADARICA ZLA (Maleficent: Mistress of Evil)

domišljijska pustolovščina
V Koloseju od 17. oktobra.
Vladarici zla in Aurori so bila leta naklonjena - njun odnos, ki je bil ustvarjen na temelju zlomljenega srca, maščevanja in na koncu ljubezni, je sedaj zacvetel. Kljub temu je sovraštvo med ljudmi in vilami še naprej prisotno. Aurorina bližajoča se poroka s princom Phillipom je razlog za slavje tako v kraljestvu Ulstead kot tudi v sosednjem Moorsu, s katerim se kraljestvo zaradi poroke povezuje. Ko nepričakovano srečanje prinese močnega zaveznika, pa Vladarica zla in Aurora v Veliki vojni zavzameta nasprotni strani …

KAM SI IZGINILA, BERNADETTE? (Where'd You Go, Bernadette)

komična drama
V Koloseju od 24. oktobra
.
Bernadette Fox je veliko stvari. Njen mož jo vidi kot zlahka vzkipljivo, nadarjeno in raztreseno soprogo. Prijatelji jo imajo za izredno talentirano in ambiciozno arhitektko. Za svojo 15 letno hči pa je v prvi vrsti mama in tudi najboljša prijateljica. Ko nekega dne na lepem brez sledu izgine, mora hči Bee na potovanje na konec sveta, da bi jo končno našla.

BACEK JON FILM: FARMAGEDON (Shaun the Sheep Movie: Farmageddon)

animirana družinska pustolovščina
V Koloseju od 31. oktobra.
Ko na kmetiji strmoglavi vesoljska ladja z nezemljančkom izjemnih sposobnosti, se Bacek Jon poda na misijo, saj želi svojega prijatelja iz druge galaksije spraviti domov preden ga ujame zlobna organizacija.

TERMINATOR: TEMAČNA USODA (Terminator: Dark Fate)

akcijski z.f. spektakel
V Koloseju od 31. oktobra.
Dobrodošli v dan po sodnem dnevu. Producent James Cameron se skupaj z režiserjem Timom Millerjem in legendarnima Arnoldom Schwarzeneggerjem in Sarah Connor vrača na filmska platna. Zgodba bo tokrat tekla o mladem dekletu, ki ga ogroža na novo modificiran terminator iz prihodnosti.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča