Novi hobiji, ki jih lahko preizkusimo v letošnjem letu

Klavdija Rupar 07.02.2019
Foto: Unsplash

Lahko se tudi preprosto odločimo, da bi se radi naučili nekaj novega ali dobili nov hobi. Zato imamo spodaj nekaj idej, kaj novega lahko preizkusimo v letošnjem letu.

Izdelava naravnih mil

Ne glede na to, ali se naučimo izdelovati sveče zato, da jih bomo podarili drugim, ali zato, da jih bomo uporabljali sami, zagotovo je to hobi, s katerim bomo ustvarili nekaj unikatnega, v čemer bomo lahko uživali še nekaj časa. Na spletu obstaja kar nekaj različnih kompletov, ki vsebujejo različne vonje, navodila in vse ostale pripomočke, ki jih potrebujemo za izdelavo.

Foto: Unsplash

Pisanje bloga

Bi radi pisali o čemerkoli želimo in pokazali celotnemu svetu? Potem je najlažje, da začnemo pisati blog. Najlažje je postaviti preprosto in brezplačno spletno stran, potem pa se usedimo za računalnik, pomislimo, o čem bi radi pisali in enostavno začnimo.

Foto: Unsplash

Prostovoljstvo

Naš čas je za nekatere organizacije bolj pomemben kot doniranje denarja. Najbolje je, da poiščemo organizacijo, ki počne nekaj, kar nas zanima in pri čemer si želimo pomagati na redni ravni. Takšne organizacije so naprimer zavetišča za živali, javne kuhinje in otroške bolnišnice.

Učenje novega inštrumenta

Bi se radi naučili igrati nov inštrument? Ni potrebno, da zato zapravimo veliko denarja. V času tehnolgije, ki nas obdaja obstajajo prav posebne aplikacije in videi, ki jih najdemo na YouTubu, s katerimi se lahko naučimo kar sami.

Foto: Unsplash

Fotografiranje

Fotografiranje s pametnim telefonom in uporaba filrtrov za družbena omrežja je eden izmed načinov kreativnih hobijev, a če se naučimo trikov digitalne fotografije, bomo lahko delali precej kakovostne fotografije, ki so precej boljše kot delanja selfijev. Začnemo z nakupom digitalne kamere in ko se jo navadimo, lahko kupimo tudi različne objektive.

Foto: Unsplash

Kuhanje tujih jedi

Če radi jemo in veliko obiskujemo restavracije s tujo hrano, kot so italijanska, grška, azijaska ali kitajska, je najbolje, da se naučimo sami pripraviti te jedi. Na spletu poiščimo recepte in se naučimo pripraviti odlično hrano z vsega sveta ter obenem razširimo svoja obzorja.

Foto: Unsplash

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča