Novi dokumentarni filmi, ki bi si jih v letošnjem letu morali ogledati

Klavdija Rupar 27.02.2019
filmi

Letošnji oskarji in njihovi zmagovalci so dvignili kar nekaj prahu, vseeno pa je večina filmov vrednih ogleda. Poleg tega pa so na letošnjem filmskem festivalu Sundance predstavili tudi dokumentarne filme, ki so tako navdihujoči, da bi si jih moral ogledati prav vsak.

American Factory

Dokumentarec, ki v kratkem prihaja na Netflix prikazuje kulturne razlike med ameriškimi in kitajskimi delavci v Ohiu, prvič pa je bil predstavljen prav na fillmskem festivalu Sundance. Film, ki intimno in ostro prikazuje življenje delavskega razreda je zagotovo vreden ogleda.

Sea of Shadows

Gre za izredno napet triler, ki govori o izumirjajočih živalskih vrstah, umirjajočem ekosistemu in miljonskem črnem trgu na Kitajskem, ki ga je produciral Leonardo DiCaprio. Proti koncu leta si ga bomo lahko na programu National Geographic.

Marianne & Leonard: Words of Love

Gre za ljubezensko zgodbo med glasbenikom Leonardom Cohenom in njegovo muzo Marianne Ihlen. Zgodba sledi paru v šestdesetih letih pa vse do leta 2016, ko sta oba umrla, film pa je oda čudovitemu in kreativnemu razmerju, ki je bilo polno romance in strasti.

Wu-Tang Clan: Of Mics and Men

Minilo je že 25 let od predstavitve albuma Enter the Wu-Tang, kar pomeni da je skrajni čas, da je bila skupina počaščena z dokumentarcem, ki govori o njihovi uspešnosti. Film, ki je razdeljen na štiri dele si bomo lahko ogledali od maja naprej.


Knock Down The House

Dokumentarec, ki govori o ameriški politiki, sledi 29-letni kongresnici Alexandrii Ocasio-Cortez in trem drugim političnim nadobudnežem, na festivalu pa je dosegel izjemen uspeh. Dokumentarec sledi Ocasio-Cortezovi in njeni zgodovinski zmagi, ki jo je dosegla na lanskih volitvah.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča