Novembrske filmske novosti v naših kinih

Anja Mrevlje 26.10.2019
Last Christmas

Po toplem in sončnem oktobru se bomo novembra ovili v tople puloverje, domači kino pa zamenjali za obisk kinodvoran. Pobrskali smo za filmskimi novostmi in filmskim programom, ki bo pester tudi v hladnejših mesecih.

DOKTOR SLEEP (Doctor Sleep)

grozljivka, triler
V Koloseju od 7. novembra 2019.
Stephen King je leta 2013 svetu predstavil roman Doctor Sleep in razložil, da se gre za nadaljevanje kultne zgodbe Izžarevanje (The Shining), ki jo je pred skoraj štiridesetimi leti v filmu Stanleya Kubricka zaznamoval Jack Nicholson. Danny Torrance, ki ga poznamo iz filma, je zdaj v svojih štiridesetih letih in se bori z enakimi demoni, kot se je boril njegov oče - z nasiljem in alkoholizmom. Še vedno travmatiziran od dogodkov, ki so se zgodili v njegovem otroštvu, Torrence kmalu začne uporabljati svoj dar za komunikacijo z umirajočimi v lokalnem društvu hospic. Njegova zgodba doživi velik preobrat, ko spozna mlado dekle Abro …

IZZIVALCA (Le Mans '66)

biografska drama
V Koloseju od 13. novembra 2019.
Resnična zgodba o rivalstvu med Fordom in Ferrarijem za zmago v Le Mansu leta 1966. Ekscentrična, odločna ekipa ameriških inženirjev mora pod vodstvom avtomobilskega vizionarja Carolla Shelbyja, iz nič izdelati (zdaj legendarni) Ford GT40 in z njim poraziti dominantni Ferarri. V filmu si bosta nasproti stala Matt Damon in Christian Bale.


PRI ADDAMSOVIH (The Addams Family)

animirana družinska komedija
V Koloseju od 14. novembra 2019.
Po več filmih in serijah se bo bizarna in odbita družina Addams predstavila še v animirani različici. Vračajo se Morticia, ki ostaja predana svojim otrokom in možuGomezu, njuna godrnjava hčerka Wednesday, zmedeni sin Pugsley, malce nori stric Fester in babica, ki vnukom peče piškotke v obliki netopirjev in lobanj. Štrene družinskim članom premeša kraljica resničnostne televizije Margaux Needler in to ravno, ko se pripravljajo na veliko praznovanje, kamor je povabljena cela vrsta njihovih še bolj bizarnih sorodnikov.

LEDENO KRALJESTVO II

animirana družinska pustolovščina
V Koloseju od 28. novembra 2019.

Med svoje številne oboževalce se vračata sestri Elza in Ana, ki se bosta skupaj s Krištofom, Olafom in Svenom podali na nevarno potovanje globoko v gozd, na katerem bodo skupaj odkrili, kje je sploh izvor Elzinih čarobnih moči, s pomočjo katerih bodo rešili kraljestvo. Če se je Elza v prvem delu bala svojih nadnaravnih sposobnosti, bo v drugem zgolj upala, da jih ima dovolj.

JAZ SEM FRENK

drama
V Koloseju od 28. novembra.
Nepričakovana dediščina po umrlem očetu sproži spor med Frenkom, ki še vedno prisega na socialistične vrednote, in njegovim bratom Branetom, tipičnim post-tranzicijskim tajkunom. Medtem ko Frenk raziskuje izvor denarja, ki si ga je pokojni oče kot eden osamosvojiteljev prisvojil z raznimi sumljivimi posli, želi Brane do denarja s pomočjo odvetnikov in mreže očetovih "prijateljev", ki jim niso tuje niti mafijske metode. Branetova žena Ines, ki je v resnici ves čas ljubila Frenka, se znova znajde med bratoma. V filmu Metoda Pevca zaigrajo Janez Škof, Valter Dragan, Katarina Čas in drugi.

LAST CHRISTMAS (Last Christmas)

romantična komedija
V Koloseju od 28. novembra.

Kate (Emilia Clarke) dela kot prodajalka v trgovini z božičnimi okraski. Svojo službo sovraži, saj mora biti oblečena v palčico in zvončkljati s škornji, poleg tega pa je tudi njeno zasebno življenje polno slabih odločitev in neuspešnih zmenkov. Ko sreča Toma (Henry Golding), se vse obrne na glavo – med pripravami na enega najčudovitejših praznikov v letu se zdi, da ji spet ne bo uspelo. A včasih je treba pustiti, da sneg pade, kamor lahko, včasih je treba prisluhniti srcu … in treba je imeti upanje. Film je navdihnila pesem Georgeja MichaelaLast Christmas.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča