Nova Ljubljanska banka z novostmi za večjo varnost strank

CITYLIFE 09.06.2021
nlbcitylife1148143448-1

Čas je vedno bolj dragocen in dobra banka to razume. Zaradi pomladnih novosti se tako stranke NLB lahko nadejajo krajših čakalnih vrst v poslovalnicah. Od sedaj na bankomatih lahko dvignejo višji znesek gotovine, predvsem pa pričakujejo več podpore in digitalne varnosti pri nakupovanju na spletu in vstopu v spletno banko NLB Klik.

Na bankomatih bo mogoče dvigovati višje zneske, plačevanje UPN-ov ima nižjo provizijo, obročno plačevanje s karticami je podprto z SMS sporočili, poskrbeli pa so tudi za še večjo spletno varnost, tako pri vpisu v NLB Klik, kot pri spletnem plačevanju. Novosti si lahko ogledate v spodnji animaciji.

NA BANKOMATIH VIŠJI DNEVNI LIMITI IN NIŽJE PROVIZIJE ZA PLAČILO UPN-JEV
Bankomati so najpreprostejša pot do gotovine, omogočajo pa tudi druge bančne storitve. Lahko preverite stanje, plačate obveznosti prek univerzalnega plačilnega naloga (UPN), položite gotovino itd. Njihova funkcionalnost torej ostaja enaka, spreminja pa se dostopnost potrošniku – pri NLB so poskrbeli, da lahko uporabniki od zdaj dvignejo višji znesek gotovine kar na bankomatu. In sicer z NLB Maestro klasično do 700 evrov na dan, NLB Maestro zlato do 1.000 evrov na dan in z NLB Maestro platinasto do 2.000 evrov na dan. Novosti pa se lahko razveselijo tudi tisti, ki bankomate uporabljajo za plačevanje UPN-ov, saj je to postalo zdaj še ceneje. Provizija za plačilo UPN-a na bankomatu po novem znaša le 40 centov.

OBROČNO PLAČEVANJE S KARTICO PODPRTO Z SMS SPOROČILI

Tudi obročno plačevanje je postalo še bolj priročno. Vsi NLB uporabniki Mastercard kartice, ki se odločijo za nakup na obroke, lahko njihovo število sedaj določijo sami, prek SMS sporočila. Za delovanje potrebujejo vklopljen SMS Alarm o uporabi kartice. Po opravljenem nakupu s kartico prejmejo SMS sporočilo z osnovnimi informacijami o transakciji ter možnim številom obrokov. Na to SMS sporočilo morajo odgovoriti v roku ene ure po plačilu nakupa ter sporočiti želeno število obrokov. Nadomestilo za vsak obrok znaša 1,50 evra, ne glede na znesek obroka. Najmanjši znesek obroka je 20 evrov, nakup pa je mogoče razdeliti na 2 do 60 obrokov, brez obresti in brez dodatne dokumentacije. 

VARNOST NA VSAKEM KORAKU: V NLB KLIK Z OTP GESLOM, POTRJEVANJE RAČUNOV Z REKONO
Od maja dalje je dostop uporabnikov NLB Klika zaščiten z najvišjo stopnjo varnosti, saj se vanj lahko sedaj prijavijo le z OTP geslom. Vstop v NLB Klik bo potrebno potrditi z osebnim geslom, ki ga uporabnik izbere sam in potrdi ob prvem vstopu. Za dodatno varnost pri izvajanju nekaterih plačil, nakazil in naročil je poskrbljeno tudi z obvezno uporabo enkratnega potrditvenega gesla (SMS OTP). SMS OTP je osemmestno enkratno geslo, ki velja tri minute, uporabnik pa ga prejme na svojo mobilno številko.

»Varnost na spletu je pri NLB prioriteta. Podatki, ki jih posameznik deli z nami, potrebujejo najvišjo stopnjo varnosti, saj se tičejo le njega. Zato smo poskrbeli, da je prijava v NLB Klik mogoča le z OTP geslom, ki omogoča overitev posameznika. Kar v praksi pomeni, da ima možnost dostopa do njih le on sam, to pa zanesljivo onemogoča morebitno prestrezanje teh podatkov s strani nepridipravov,« je naklonjenost dostopu s pomočjo overitve izrazila poslovna direktorica kartičnega poslovanja v NLB mag. Nataša Tomc Jovovič.

Prav tako niso pozabili na tiste uporabnike, ki nimajo pametnega telefona. Svoja spletna plačila bodo ti lahko plačevali z Rekono. Rešitvijo, ki omogoča varno in zanesljivo preverjanje in upravljanje identitete, pri katerem potrebujejo za registracijo podati le e-naslov in številko svojega mobilnega telefona.

Seveda pa so za čisto vse uporabnike NLB plačilnih kartic tudi nekatere prednosti, ki se tičejo popustov, ki jih lahko preverite tu.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča