Neobičajni športi za jesensko sproščanje

Lana Bauman 11.11.2018
Športne aktivnost

Supanje

Vse bolj priljubljen šport primeren za vse, ki želijo drugačno športno aktivnost.Težavnost si prilagajate sami; če se želite razgibati in raziskati reko ali jezero, veslajte počasi. Če želite na supu narediti trening, veslajte hitreje in močneje. In ne, ne potrebujete svoje opreme. Obstaja veliko športnih centrov in društev, kjer vam sup izposodijo. Če ste začetnik, vam predstavijo osnovne tehnike in vašo prvo izkušnjo s supom olajšajo.

Foto: Unsplash

Downhill

Nižje temperature ne ustavijo motiviranih kolesarjev. Nekaterim je jesenska vožna ljubša, saj je zemlja vlažna in težja - prah se ne dviguje ob vsakem zavoju in tudi kolo se obnaša drugače. Downhill je zelo zabaven in priljubljen šport, ki je ob neprevidnosti lahko nevaren. Če se odločite za nove podvige v naravi, se zavarujte s potrebno opremo in ščitniki.

Foto: Unsplash

“Cruzanje“ z longboardom-om

Vse več ljudi se po mestnih ulicah prevaža z longboardom raje, kot hodi peš. Longboard je deska na štirih koleščkih, stabilnejša in jo je lažje upravljati kot skateboard. Z longboardom se lahko preizkušate v trikih, ali ga uporabljate kot prevozno sredstvo.

Foto: Unsplash

Plezanje

Nekoliko bolj specifičen šport, za katerega je potrebno znanje in osnovna fizična pripravljenost. Kljub omenjenim pogojem, se športa lahko loti vsak; če se v plezanju preiskušate prvič, naj vam pomagajo profesionalci. Tudi plezanje je brez nadzora lahko nevarno - in zelo zabavno, če se ga lotite pravilno.

Foto: Unsplash

Aerial Yoga

Aerial yoga se izvaja v visečem blagu, ki je še najbolj podobno veliki rjuhi z različnimi lastnostmi. Aerial yoga je primerna tako za športnike, otroke, kot tudi za upokojence. Na zabavni vadbi, ki krepi celo telo, se s pomočjo blaga izvajajo različni elementi – med drugim visite v zraku z glavo navzdol kot netopir. Je odlična izbira za vse, ki želijo izboljšati vsesplošno moč, podaljšati in okrepiti hrbtenico in pridobiti orientacijo.

Foto: Pexels

Ples ob drogu

Primeren za ženske in moške. Medtem ko krepite mišice in pridobivate samozavest, se pri ženskah prebudi njihova nežna plat, medtem ko se moški preizkušajo v akrobatskih elementih. Ples ob drogu bo okrepil telo, prebudil strast, sprostil in zabaval.

Jahanje

Je druženje z živalmi, ob krepitvi telesa. Jahanje je aktivnost, ki vam bo koristila bolj, kot mislite. Neprestano iskanje ravnotežja krepi notranje mišice, ki vas obvarujejo pred poškodbami. Naravno gibanje, ki ga ima človek med jahanjem, je blagodejno za hrbtenico in medenico – z jahanjem zdravijo mnogo telesnih in psihičnih težav. Če jahate prvič, je zaželjeno, da vam pomagajo ljudje, ki so v tem vešči.

Foto: Unsplash

Skvoš

Manj pogost dvoranski šport, ki bo iz vas izstisnil še zadnjo kaplico potu. Skvoš velja za zelo dinamično igro med dvema osebama, redkeje tudi med štirimi. Skvoš bo popolna izbira za vse, ki imajo “preveč energije,” saj sta eksplozivnost in hitrost glavni kvaliteti igre.

Foto: Pixabay

Lokostrelstvo

Ste kot otroci iz prožne veje naredili svoj lok, na katero ste napeli tanko vrvico in z lesenimi puščicami tekmovali, katero odnese dlje? Vaše otroške igre lahko nadgradite. Lokostrelci se združujejo v klubih, po vsej državi obstaja več poligonov, kjer lahko preizkusite svojo natančnost. Združuje fizično moč in psihično stabilnost.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča