Nasveti za potovanja z otroki

Klavdija Rupar 27.01.2021
canyon-1836412960720_1

A da vam ponovno malo obudimo željo po potovanjih, smo tokrat pripravili nasvete, kako potovati z otroki.

Potovanje rezervirajte precej precej prej

Prej kot boste organizirali potovanje, več možnosti je, da boste lahko prihranili denar in imeli več možnosti izbire, še posebej, če se odločite za potovanje v glavni sezoni. Poleg boljših ponudb in cen, pa s hitro rezervacijo dobite več možnosti za skupne sedeže na letalu ali vlaku, boljše možnosti najema avtomobila in boljše hotelske sobe.

Vzemite si več časa

Otroci so malenkost bolj počasni kot odrasli, zato si pri vsaki aktivnosti vzemite precej več časa, kot takrat, ko ste potovali sami. Če si boste vnaprej pripravljali seznam stvari, ki si jih želite ogledati, bodite pozorni na to, da je mogoče bolje videti manj stvari in si za tiste vzeti več časa.Poskusite ostati sproščeni

Ko se odpravljate na potovanje, hitro lahko ugotovite, da marsikaj ne bo šlo po vaših predvidevanjih. Lahko pride do slabega vremena, preloženega letalskega leta, a na niti eno izmed teh stvari na žalost nimate vpliva. Če se boste razjezili, boste s tem pokvarili dan tako sebi, kot vsem ostalim okoli vas. Poskusite enostavno uživati, se sprostiti in bodite pripravljeni na čisto vse. Saj veste, vse se zgodi z razlogom.

Potovalni čas uskladite z otroškim počitkom

Kaj je bolje kot otrok, ki na letalu ali vlaku zaspi? Če vaš otrok lahko brez težav zaspi kjerkoli, potem lete in vlake izbirajte glede na njegov čas za počitek. Če ima težave s spanjem, pa se na to sploh ne ozirajte, saj boste najbrž v vsakem primeru imeli težave.

Večkrat se odločite za isto destinacijo

Zagotovo je vaš cilj videti čim več sveta, a enkrat na leto je pametno, da se odpravite na isto mesto. Zakaj? Prednost iste destinacije vsako leto je ta, da destinacijo dobro poznate in veste, kaj lahko pričakujete. Obenem vam pred potovanjem ni potrebno raziskovati , kaj vse bi si radi ogledali. Takšne destinacije so najbolj primerne za podaljšane vikende, ko nimate toliko časa za raziskovanje.

Izberite prostor s kuhinjo

Ko boste enkrat izkusili privilegij neomejenega dostopa do hladilnika, pečice in mikrovalovne pečice, ko potujete z otroki, ne boste več želeli nazaj v klasično sobo brez kuhinje. Četudi boste malenkost več plačali za takšno sobo oz. apartma, boste prihranili denar, ki bi ga drugače porabili v restavraciji.

Preverite vreme na končni destinaciji

Vsaj nekaj dni pred odhodom preverite vreme na končni destinaciji. To vam bo pomagalo, da spakirate primerna oblačila in že vnaprej organizirate tako aktivnosti zunaj na prostem kot v samem hotelu.

Kupite kovčke za otroke in naj sami spakirajo oblačila

Namesto, da vsa njihova oblačila spravite v svoj kovček, kupite otrokom manjše kovčke na koleščkih, ki jih bodo lahko sami vozili po letališču ali hotelu. S tem boste prihranili nekaj prostora v svoji prtljagi, obenem pa boste otroku omogočili samostojnost. Poskrbite tudi, da bodo otroci sami izbrali oblačila, ki jih želijo vzeti s seboj. Naj jih pripravijo vnaprej, vi pa jih samo zložite v kovček. S tem boste poskrbeli, da bodo tudi oni veselili potovanja, obenem pa se bodo nekaj novega naučili.

Izbor urednika