šopek

Naroči si svoj sanjski šopek

Klavdija Rupar

Sanjski šopek je uradno nastal pred sedmimi leti, a počasi se gradi že vse življenje. Metko Sporiš je že v otroštvu navduševalo vse, kar so ji ponujali bližnji travniki – rada je pletla venčke iz marjetic, kreirala šopke in ustvarjala dekoracije iz vej. Kasneje jo je področje začelo zanimati bolj profesionalno, zato je začela vedno več časa in energije namenjati izobraževanju in ustvarjanju.

Decembra 2019 je Metka v Škofji Loki odprla cvetlični studio, sočasno pa postavila tudi spletno trgovino. Ljudje se namreč vedno bolj navajajo naročati preko spleta. Kot pravi, je same nakupne procese zaznamovalo tudi obdobje karanene, ko se je večji del nakupov preselil na splet. Takšne vrste nakup sicer ni enak nakupu v živo, a se vseeno trudijo, da tudi pri nakupovanju preko spleta ponudijo lepo izkušnjo.


Njihova ponudba vsebuje rože, darila in ostale ljubezni. Že na začetku so se odločili, da želijo širiti srečo in to počnejo s svojimi izdelki. V spletni trgovini imajo na voljo šopke iz svežega cvetja različnih oblik in velikosti, različnih stilov. Tam najdemo priljubljeno suho cvetje: brezčasne venčke, šopke iz suhega cvetja in pa posušeno okrasno cvetje večjih dimenzij za dekoracijo doma. Darila so izvirna, v sebi nosijo posebno sporočilo in so delo ustvarjalcev slovenskih rok. Kmalu pa v njihovi spletni trgovini pripravljajo še eno novost za vse, ki imajo radi sveže šopke rož in sicer tedensko ali mesečno naročnino oz. »subscription« na šopek.

V Sanjskem šopku se ukvarjajo tudi s poročno floristiko. Trendi v letošnji sezoni so urejeno-neurejeni poročni šopki razgibanih oblik in velikosti. Novi stili postajajo še bolj pomembni: minimalizem, boemski in chic stil, moderna eleganca in klasična estetika. Nekaj sprememb se obeta pri sami barvi cvetja: pastelni odtenki so še vedno zelo priljubljeni, poleg tega pa vse bolj do izraza prihajajo zemeljske in sončne barve. Bomo pa letos posegali tudi po močnejših odtenkih, kot so močno rdeče, vinske in temne-skoraj črne barve cvetja.

Če si v teh dneh zaželite svežih rož, hitro skočite na spletno trgovino in naročite čudovit spomladanski šopek!

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča