Najočarljivejša obalna mesteca v Evropi

Teja Korošec 28.08.2017
Foto: Euskoguide

Saint Tropez (Francija)

Foto: LuxuryYachtVacation

Zbirališče luksuznih jaht Saint Tropez na znameniti francoski rivieri skorajda ne potrebuje dodatne predstavitve. Poleg občudovanja očarljivih ulic in vrhunske kulinarike lahko v mestu srečamo tudi številne zvezdnike z vsega sveta.

Comporta (Portugalska)

Foto: Francesco Carovillano

Comporta leži le uro vožnje iz portugalske prestolnice. Obalno vas nekateri imenujejo kar "nova Ibiza", vednar brez gneče. Rustične bele hiše, majhne tržnice in razmajani pomoli kar kličejo po fotografiranju.

Cagliari, Sardinija (Italija)

Foto: Pixabay

Glavno mesto opevane Sardinije svoje goste prevzame z zgodovinskimi soseskami, antičnimi zgradbami ter osupljivimi plažami v bližini. V Cagliari radi zahajajo tudi resni gurmani, saj se očarljivo mesto ponaša z mnogimi nagrajenimi restavracijami.

Preberite še: 6 top destinacij za potovanja v septembru

Mikonos (Grčija)

Foto: Pixabay

Na Mikonosu je skoraj nemogoče posneti slabo fotografijo. Contrast med belimi ulicami ter modrim morjem in nebom je preprosto čudovit. Mesto na našem seznamu si je otoško mesto prislužilo tudi zaradi prijaznih domačinov in norih poletnih zabav na prostem.

Nin (Hrvaška)

Foto: Pexels

Skriti dragulj dalmatinske obale je nekoč služil kot kraljeva rezidenca. Danes obiskovalce mesteca Nin, ki je s celino povezan preko mostu, navdušuje dolga plaža z zdravilno mivko polno mineralov.

Biarritz (Francija)

Foto: Euskoguide

Na pol glamurozno mesto za premožne in na pol surferski raj - Biarritz navduši vsakogar. Sprehodi po promenadah polnih razkošnih vil, lovljenje valov na neverjetni plaži v središču mesta ter sveža morska hrana. Mi že pakiramo!

Izbor urednika