Najlepši španski otoki, ki jih preprosto moramo obiskati

Lana Bauman 19.05.2019
Foto: Depositphotos

Majorka

Največji španski otok, ki vsako leto s svojo lepoto privabi ogromno turistov. Otok poleg poležavanja na peščenih plažah, nudi igranje golfa in kolesarjenje po robovih klifov od koder se širijo izjemni razgledi. Z veliko izbiro resortov je otok primeren za zaljublence in tudi družine.

Foto: Pixabay

Lanzarote

Vulkanski otok prekrit z črnim vulkanskim peskom in kamninami. Velik del otoka sodi pod nacionalni park Timanfaya. Tam lahko poskusimo njihovo specialiteto - jed, ki se kuha pod zemljo. Zaradi vulkanskega delovanja in vrelcov, vročo prst izkoriščajo za pripravljanje jedi na poseben način. Poleg vulkanskih značilnosti si lahko na otoku ogledamo muzej kitov in delfinov.

Foto: Depositphotos

La Palma

La Palma velja za najlepši španski otok. Na njem najdemo neokrnjeno naravo, neskončne sprehajalne in pohodniške poti, majhna mesta in največji krater na svetu. Poleg tega je dostop do otoka enostaven, saj ima lastno letališče. Otok je primeren tudi za samostojne popotnike.

Foto: Depositphotos

Ibiza

Najpopularnejši otok, ki je znan po svojem nočnem življenju. Neskončna izbira klubov, priznani DJ-ji in zabava do jutranjih ur. Ibiza je priljubljen otok med mladimi, kjub temu pa ne smemo podcenjevati njegove lepote. Poleg zabav nudi namreč edinstvene plaže in lepa mesta, ki turiste vabijo s svojimi marketi in okusno hrano.

Foto: Depositphotos

Menorka

Menorka je otok, priljubljen med tistimi, ki želijo izkusiti manj turistično in obljudeno Majorko. Menorka je manj razvit otok, ki pa kljub temu nudi veliko možnosti nastanitve, izbire plaž in pohodništva. Je destinacija za mirne počitnice ob morju.

Foto: Depositphotos


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča