Najlepši ledeni hoteli na svetu

Teja Korošec 10.01.2018
Foto: Icehotel

Icehotel, Švedska

Foto: Ice Hotel

Icehotel je svetovno znan hotel v vasi Jukkasjärvi na severu Švedske. Poleg turistične namestitve ponuja tudi osupljive umetniške razstave iz snega in ledu, ki se menjavajo vsako leto. Za mnoge je to kar najlepši ledeni hotel na planetu. 

Snow Castle, Finska

Foto: Visit Kemi

Za pravo Arktično izkušnjo lahko obiščemo hotel Snow Castle v finskem mestecu Kemi. Hotel sprejme kar 48 oseb in je vsako zimo zgrajen na novo. Obiskovalce v 21 unikatnih sobah sprejema od januarja in aprila. Kljub stalnim petim stopinjam pod ničlo, ustvarjalci obljubjajo prijeten spanec. 

Hôtel de Glace, Kanada

Foto: Hôtel de Glace

Hôtel de Glace je edini pravi ledeni hotel v Severni Ameriki in zaradi bližine mesta Quebec ga vsako zimo obišče visoko število ljudi. Premore kar 44 sob, gostje pa lahko celo naročijo koktajle v kozarcih iz ledu. V ledeni pravljici se je mogoče tudi poročiti.

Preberite še: Top 5 zimskih destinacij v Evropi

Hotel Balea Lake, Romunija

Foto: Hotel of Ice

Tudi v Romuniji je pozimi dovolj hladno, da lahko namesto klasičnega hotela izberemo nekaj bolj "svežega". Hotel Balea Lake vsako zimo zamenja glavno temo, sprejme okoli 8.000 gostov in se ponaša s prostornim barom. Vodo za gradnjo oblikovalci pridobivajo iz bližnjega jezera Balea.

Sorrisniva Igloo Hotel, Norveška

Foto: Sorrisniva Igloo Hotel

Sorrisniva Igloo Hotel na Norveškem predstavlja najsevernejši in hkrati tudi največji ledeni hotel v Evropi. Gradnja hotela vsako leto traja približno pet tednov, rezultat pa je 26 sob, štirje apartmaji, bar, razne umetnine in celo kapelica za poroke. Resnično čarobno.

Eskimska vas, Slovenija

Foto: Eskimska vas FB

Za tiste, ki tega še vedo - tudi pri nas lahko najdemo eno izmed lepših ledenih nastanitev. Eskimska vas smo v preteklih letih lahko našli na Pokljuki, za letos pa je njena nova lokacija še skrivnost. Obiskovalcem ponuja mnoge snežne aktivnosti, vključno s prenočitvijo v iglujih. Izbiramo lahko med skupinskim iglujem ali romantičnim iglujem za dve osebi. Ponoči goste grejejo ovčje kože.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča