Najlepši božični sejmi okoli sveta

Teja Korošec 03.12.2017
Foto: Toronto Christmas Market

Dresden, Nemčija

Foto: Dresden-weihnachten

V Dresdnu lahko najdemo največji in najstarejši božični sejem v Nemčiji, ki obiskovalce privablja že vse od davnega leta 1434. Sejem je poznan bo sladkem kruhu Stollen, kuhanem vinu in tradicionalni glabi.

Strasbourg, Francija

Foto: otstrasbourg

Francosko mesto Strasbourg si je zaradi slavnega božičnega sejma nadelo kar ime Prestolnica božiča. Obiskovalci lahko poleg uživanja v jedači in pijači tudi drsajo na ledu ali prisluhnejo živi glasbi, sejem pa si je prislužil že več nagrad.

Toronto, Kanada

Foto: Toronto Christmas Market

Stojnice na božičnem sejmu v Torontu so tako priljubljene, da je potrebno mize v barih in okrepčevalnicah rezervirati vnaprej. Poleg gastonomije, se sejem ponaša tudi z bogato ponudbo ročno izdelanih spominkov in darilc. 

Preberite še: Prvi drsalci Ledene fantazije navdušeni

Sibiu, Romunija

Foto: Romania Tourism

Praznični sejem v romunskem mestu Sibiu je nekoliko manj poznan, a manj manj mednarodne pozornosti pomeni tudi nižje cene. Praznične stojnice se nahajajo na glavnem mestnem trgu, njihove strehe pa pogosto pobeli sneg.

Praga, Češka

Foto: Visit Prague

Na priljubljenem sejmu v Pragi lahko kupimo tradicionalna češka božična darila kot sta ročno izdelano milo in lesene igrače. Odlična lokacija prazničnega sejma nam omogoča, da ob veseljačenju hkrati tudi občudujemo znamenito praško arhitekturo. 

Salzburg, Avstrija

Foto: Turismus Salzburg / G. Breitegger

Nam bližnji sejem v Salzburgu premore več kot 100 stojnic, ki ponujajo vse od kuhanega vina, vroče čokolade, avstrijskih klobasic in medenjakov pa do unikatnih igrač, umetnin in oblačil. Sejem je prav tako poznan po živih jaslicah. 

Chicago, ZDA

Foto: christkindlmarket

V "Vetrovnem mestu" so posvojili nemški stil božičnega sejma in to jim je uspelo naravnost odlično. Božični sejem v Chicagu je poln idej za praznična darila ter sladkih priboljškov.

Nuremberg, Nemčija

Foto: Uwe Niklas

Tudi tradicionalni božični sejem v Nurembergu obiskovalce vseh generacij navdušuje že več stoletij. Najboljši razgled bomo imeli iz panoramskega vrtiljaka, po koncu vožnje pa lahko Božičku oddamo svoj spisek želja.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča