Najlepši botanični vrtovi v Evropi

Klavdija Rupar 06.10.2019
Le BotaniqueLe Botanique

Botanični vrtovi v Evropi so izredno čudoviti in so vsekakor primerni za obisk med daljšim vikend izletom ali med naslednjim potovanjem, po enem izmed naših najljubših evropskih mest. Danes zato predstavljamo najlepše botanične vrtove v Evropi, odločitev, katerega boste prvega obiskali, pa je povsem vaša.

Botanični vrt Berlin-Dahlem 

Antični botanični vrt in muzej Berlin-Dahlem sta del Free University of Berlin. Proti koncu 1800-ih let je začel združevati eksotične rastline, ki so jih v Nemčijo pripeljali raziskovalci. Velik je kar 106 arov in vsebuje 22.000 različnih rastlin.

Botanični vrt Berlin. Foto: bgbm.org

Eksotični botanični vrt v Franciji

Eksotični botanični vrt v Franciji, ki ima več kot tisoč različnih vrst kaktusov, ima čudovite poglede na ocean. Pod botaničnim vrtom se skrivajo apnenčaste jame, v katerih si lahko ogledamo observatorij in fascinantne geološke strukture. Velik je 3.7 ara.

Botanični vrt Claude Monet. Foto: giverny.org

Botanični vrt Royal v Angliji

Botanični vrt Royal je dom enemu največjih botaničnih vrtov na svetu. V več kot 30 stavbah najdemo več kot 30.000 vrst različnih rastlin. Vsebuje tudi most, ki je dvignjen 18 m nad tlemi in vodi skozi gozd, kar omogoča, da si rastline ogledamo čisto od blizu. Botanični vrt najdemo 30 minut stran od Londona.

Botanični vrt v Angliji. Foto: kew.org

Botanični vrt København, Danska

Botanični vrt na Danskem je sestavljen iz 27 spektakularnih hišk iz stekla, v katerih biva več kot 13.000 rastlinskih vrst. Najbolj impresivna med njimi je Palm House. Je odličen način, če si želimo miren dan, še bolje pa je, da je vstop v ta botanični vrt brezplačen.

Botanični vrt na Danskem. Foto: botanik.snm.ku.dk

Botanični vrt v Bruslju

Bruseljski botanični vrt bolj kot na vrt spominja na urbani park. Glavna stavba imenovana Le Botanique je predvsem znana po festivalu Botanique nights, ki se dogaja spomladi in privablja tako nastopajoče kot obiskovalce. V njem najdemo več kot 16.000 rastlinskih vrst.

Le Botanique. Foto: Wikipedia

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča