Najcenejša evropska mesta, ki vabijo to jesen

Teja Korošec 25.09.2017
Foto: Pixabay

Paphos, Ciper

Foto: Pixabay

Ciper je nekoliko bolj eksotična izbira kot klasične evropske destinacije. Paphos bo navdušil vse ljubitelje zgodovine ter tudi večne romantike. Zaradi visokih temperatur odsvetujemo potovanje v Paphos poleti, jesen pa predstavlja idealen čas za obisk. 

Krakow, Poljska

Foto: Pixabay

Krakow že dolgo ni zgolj destinacija za zabave željno mladino, fantovščine in dekliščine. Cenovno ugodna pijača in jedača v kombinaciji s čudovito arhitekturo naredi drugo največje mesto na Poljskem zelo privlačno.

Lille, Francija

Foto: Pixabay

Čar največjega mesta v Severni Franciji je njegova edinstvenost. Po velikosti in številu prebivalcev je Lille podoben Ljubljani, zato se njegovi obiskovalci izognejo gneči in počasnemu prometu, ki je značilen za nekatera druga francoska mesta. Tudi cene so manj zasoljene. 

Talin, Estonija

Foto: Pixabay

Talin se ponaša z enim izmed najbolje ohranjenih starih mestnih središč v Evropi. V slikovitem mestu je danes ostalo le malo dokazov o sivi sovjetski zgodovini. Prestolnica Estonije je prav tako zelo razvita v tehnološkem smislu. 

Preberite še: 8 filmov, zaradi katerih si želimo potovati

Strasbourg, Francija

Foto: Pixabay

Strasbourg, ki se nahaja ob nemški meji, danes skupaj z Brusljem tvori birokratsko središče Evropske unije. V romantičnem mednarodnem mestu se prelivata nemška in francoska kultura, kar se odraža tudi v arhitekturi. 

Nice, Francija

Foto: Pixabay

Nice je največje mesto na Azurni obali s čudovito plažo, bogato ponudbo restavracij in živahnim nočnim življenjem. Po nekolikšnem upadu turizma leta 2016 to turistični ponudniki prilagodili cene, zato bo obisk obmorskega mesta bolj ugoden. 

Madrid, Španija

Foto: Pixabay

Madrid mnogi turisti izpustijo na račun obiska obalnih španskih mest - kakšna škoda. Obiskovalci so navdušeni nad cenami tapasov in pijače v avtentičnih lokalnih tavernah. Poleg tega v Madridu najdemo nekaj vrhunskih muzejev. 

Palma, Španija

Foto: Pixabay

Za konec skočimo še na slaven španski otok Mallorca v Mediteranskem morju. Glavno mesto Palma ponuja veliko več kot zgolj lepe plaže in zagotovo je potrebno omeniti vrhunske bare in restavracije, možnost pohodništva v bližnjih hribih in osupljivo mestno katedralo. Se vidimo v Palmi!

Izbor urednika