Najboljše evropske destinacije za potovanje s hišnimi ljubljenčki

Lana Bauman 21.04.2019
Foto: Pexels

Vsakemu lastniku je ob odhodu na potovanje težko pustiti hišnega ljubljenčka doma. Nekateri se v takem primeru potovanju tudi odrečejo. Zakaj ne bi tega spremenili in nova čudesa sveta odkrivali z našimi zvestimi prijatelji? Navedene so destinacije, ki so primerne potovanju z živalmi.

Valonija, Belgija

Belgijska regija z več kot tisoč nastanitvami, ki so primerna tudi za hišne ljubljenčke. Valonija je pokrajina z močno zgodovinsko arhitekturo in veliko sprehajalnimi potmi. Razgibana pokrajina omogoča tudi razne športne aktivnosti; od kolesarjenja, raziksovanja parkov, do vožnje s kajaki in pozimi tudi smučanja.

Foto: Pexels

Lizbona, Portugalska

Priljubljena destincija vseh generacij. Z več kot 400 nastanitvami primernimi za živali je Lizbona vsekakor priljubljena tudi med lastniki mačk in psov. Med sprehodi po mestu bo naš kosmatinec sklepal nova prijateljstva, mi pa lahko pokramljamo z lastniki. Tudi prevoz po Lizboni je enostaven; tako v javnih kot osebnih prevozih so ljubljenčki dobrodošli.

Foto: Pixabay

London, Velika Britanija

London je pogosta turistična destinacija, saj poleg značilnosti velemesta ponuja veliko zelenih površin. Posledično je priljubljena destinacija mnogih imetnikov psov, ki se radi sprehajajo po urejenih parkih in hkrati začutijo utrip velikega mesta.

Foto: Pexels

Benetke, Italija

Obiščimo romantično mesto in se v tradicionalni gondoli zapeljimo z našim kosmatincem. Mesto vabi z več kot 500 hišnim ljubljenčkom prijaznimi nastanitvami.

Foto: Pexels

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča