Najboljše brezplačne online vadbe

Klavdija Rupar 09.09.2020
onlinevadbecaley-vanular-ngxd0beblps-unsplash

Med karanteno, ko nismo imeli možnosti obiska vadbe v fitnesu, preveč časa pa je pomenilo, da je še več ljudi začelo z online vadbami. Marsikdo pa se je tudi po koncu karantene odločil, da bo z vadbo nadaljeval kar preko spleta. Zakaj? Prvič zato, ker se ni potrebno nikamor voziti, ampak trening lahko opravimo kar v udobju lastnega doma, vožnja in premik pa nam ne vzameta nič časa. Obenem je večina online vadb cenejših, nekatere pa so celo brezplačne.

Bloglilates

Američanka Casey je zagotovo ena najbolj znanih fitnes inštruktoric, na YouTubu pa je z vadbo Blogilates dosegla štiri milijone naročnikov in več kot 500 milijonov ogledov videov. Leta 2009 je predstavila vadbo POP Pilates, 2016 dodala še PIIT 28, vsak mesec pa izda prav poseben koledar, na katerem so za vsak dan v tednu zapisane vaje. Izbirate lahko med začetnim ali naprednim programom, s pravo prehrano in redno vadbo, pa Casey obljublja rezultate. Njene vaje so narejene na podlagi pilatesa, zato je glavna sestavina krepitev jedra. Dnevi so razdeljeni na različne dele telesa: rit, roke, noge, trebušne mišice, celo telo, hit trening, en dan pa raztezanje oz. joga.https://www.instagram.com/p/B_VmN6xgvFe/

MadFit

MadFit je fitnes influencerka, ki ima na YouTubu več kot štiri milijone naročnikov, na Instagramu pa ji sledi milijon ljudi. Njene vadbe redno objavlja na YouTube kanal in tudi na svojem Instagram profilu. Gre za krajše vadbe za moč in kardio, a brez pretiranega skakanja. Kako se lotiti njenih treningov? Lahko naredite samo enega, ali pa si iz večih videov sestavite svoj program. Prav tako lahko sledite njenim live videom na Instagramu.
https://www.instagram.com/madfit.ig/

Pamela Reif

Pamela Reif je 24-letna fitnes influencerka z več kot 6 milijoni sledilcev na Instagramu in več kot štiri milijoni naročnikov na YouTubu. Na storyjih vsak teden deli tedenski plan vadb za začetnike, 30-minutne treninge, počasne 45-minutne in 45-minutne intenzivne treninge. Sami izberete intenziteto in čas, treningov je pet na teden, njene ostale vadbe pa lahko spremljate preko YouTuba.

https://www.instagram.com/pamela_rf/

Nike Training 

Nike Training sicer ni online vadba, ampak vadba preko aplikacije na mobilnem telefonu, a je prav tako brezplačna. Gre za dostop do različnih profilov vadbe, od vaj z utežmi, do kardia, joge, HIT treningv do fitnes treningov, ki jih lahko izvajate v dejanskem fitnesu, saj potrebujete vso opremo. Na voljo so različni nivoji, poleg pa tudi nasveti njihovih najboljših fitnes trenerjev.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča