Najboljše aplikacije za potovanja

Vanja Žižić 12.06.2016
aplikacija

Aplikacije so na voljo popolnoma brezplačno, a bodo zagotovo poplačale marsikatero izgubljeno minuto. Priporočamo prenos šestih sledečih.

Tripit

Priročna aplikacija vse naše potovalne informacije, od potrditvenih emailov, do rezerviranih hostlov, stanovanj, najetih vozil, kart za dogodke združi na eno mesto, kjer lahko do njih dostopamo hitreje, hkrati pa jih lahko delimo tudi z ljudmi, s katerimi potujemo. Vse kar moramo narediti sami je, da informacije posredujemo v aplikacijo, vse ostalo bo izračunala in razporedila sama. Na ta način lahko lažje organiziramo tudi skupinska potovanja.
tripit.com
Najboljše aplikacije za potovanja - TripIt. Foto: bestappsite.com

App in the air

Trenutno velja za aplikacijo z najbolje pokritimi letališči in letalskimi družbami, ki nas bo o letih obveščala tudi na območjih,ki nimajo internetne povezave. Preprosta aplikacija, s katero lahko lažje sledimo statusom določenega leta, nam bo pomagala tudi pri organizaciji časa na letališču, vse od check in-a , vkrcanja, vzleta do časa pristanka. Integrirana je z aplikacijo Tripit, preko katere lahko uvozimo vse informacije o letu.
appintheair.mobi
Najboljše aplikacije za potovanja - App in the Air. Foto: imore.com

Google Translate

Morda deluje že stereotipno, a gre za aplikacijo, ki se lahko pohvali  s praktično funkcijo, ki instantno prevaja besede, s katerimi se srečamo na naših potovanjih. Če se kdaj znajdemo v trgovini ali restavraciji, ki nimajo angleških prevodov, preprosto odpremo aplikacijo usmerimo kamero telefona v izbrani tekst in Google Translator jo bo nemudoma prevedel. Preverjeno, deluje odlično.
google.com
Najboljše aplikacije za potovanja - Google Translate. Foto: ibtimes.com

Tripadvisor

Združuje največje število uporabnih potovalnih informacij na svetu in omogoča vsem potnikom, da si z njegovo pomočjo lažje organiziramo pohajkovanje po tuji deželi. Z množičnim seznamom mestnih znamenitosti, restavracij, klubov, prenočišč z odličnimi povezavami do rezervacijskih orodij, ki preverjajo na stotine spletnih strani, in ocenami uporabnikov, si lahko rezerviramo restavracijo ali obiščemo le tisto znamenitost, ki nas res zanima.
tripadvisor.com
Najboljše aplikacije za potovanja - Tripdvisor. Foto: hotelcielo.com

Skype

Sicer že dodobra ustaljena in znana aplikacija, a zaradi tega nič manj praktična, preko katere lahko telefonske pogovore, ob vzpostavitvi internetne povezave, opravimo popolnoma brezplačno. Mobilni operaterji telefonske klice v tujini računajo višje, kar se ob malo daljšem pohajkovanju, lahko pozna tudi na končnem računu. Da bi se takšni situaciji izognili, si preprosto naložimo aplikacijo Skype in svoje najdražje na drugem koncu sveta kontaktiramo v hotelu, restavraciji ali kavarni, kjer lahko dostopamo do povezave.
skype.com
Najboljše aplikacije za potovanja - Skype. Foto: gearnova.com

LiveTrekker

Za konec pa še aplikacija, s katero si lahko ustvarimo personalizirani digitalni dnevnik potovanj z interaktivnim zemljevidom. LiveTrekker nam sledi kamor gremo in z rdečo črto vzdolž zemljevida označuje točno pot, po kateri potujemo, poleg pa lahko dodajmo tudi osebene fotografije, videe in ustvarjamo celostni multimedijski dnevnik, ki ga lahko delimo tudi z našimi prijatelji.
livetrekker.com
Najboljše aplikacije za potovanja - LiveTrekker. Foto: livetrekker.com

Izbor urednika