Najboljša mesta na svetu v letu 2019

Klavdija Rupar 14.10.2019
Kjoto.

Čeprav so mesta lahko precej turistična, so še vedno izredna priljubljena destinacija večine popotnikov. Večja mesta so tista, ki jih obožujemo zaradi dobre hrane, vina, arhitekture in umetnosti. Nekatera med njimi so tako priljubljena, da jih obiščemo večkrat (lahko vsako leto), druga pa precej manj turistična, a zato še toliko bolj posebna. Potovalna spletna stran Condé Nast Traveler vsako leto naredi lestvico najboljših mest na svetu. Teh deset velikih mest se je letos znašlo na lestvici. 

10. Sydney, Avstralija

Največje avstralsko mesto je idealen pobeg od vsakdanjih skrbi. Dobra hrana, skok do plaže Bondi in obisk drugih plaž v času naše zime, ali pa obisk umetniških in kulturnih kotičkov v času njihove zime. Ne glede kam se odpravimo, Sydney nas zagotovo ne bo razočaral. 

Foto: Pixabay

9. Tajpej, Tajvan 

Tajpej je mesto z bogato zgodovino, z obiskom enega izmed templjev pa lahko odkrijemo marsikaj novega o budistični, taoistični ali kitajski folk religiji. S hitrim vlakom pa si lahko ogledamo tudi preostalo državo. Najdemo lahko tudi Hello Kitty vlak, ki so ga ponovno predstavili prav v letošnjem letu. 

Foto: Pixabay

8. Barcelona, Španija

Sončna Barcelona ima vse: toplo vreme, gore, plaže, zgodovino in nepozabno umetnost. Seveda ne smemo pozabiti na odlične jedi, kot so paella ali tapasi, ki jih poplaknemo s kozarcem (ali dvema) sangrije. Sagrada Familia, Camp Nou, Park Guell in ostale Gaudijeve umetnine tega obmorskega španskega mesta.

Foto: Pixabay

7. Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam ni samo žurersko mesto, ampak je v zadnjem času postal izredno stilsko, umirjeno mesto polno kulture,  zanimive umetnosti, šik butikov in restavracij, ki bodo odlično videti na naših Instagram profilih. Po mestu se je najlažje prevažati kar s kolesi, celotno območje pa je ravno prav veliko, da si ga lahko ogledamo v le treh dneh.

Foto: Pixabay

6. København, Danska

København je mesto, v katerem se veliko turistov na križarjenjih ustavi samo za en dan, a pisane hiške in tlakovane ulice nas bodo prepričale, da ostanemo še kakšen dan dlje. V mestu najdemo kar 17 restavracij z Michelinovimi zvezdicami, območje Nyhavn polno pisanih hišic in vrtove Tivoli. 

Foto: Pixabay

5. Osaka, Japonska

Drugo največje mesto na Japonskem je večkrat prezrto zaradi mest, kot sta Tokio in Kjoto, a ima ogromno kvalitetnih stvari, ki ga postavljajo med najlepša mesta. Je eno najboljših mest s hrano na Japonskem - najdemo lahko regionalne specialitete kot so takoyaki (panirana in ocvrta hobotnica) ali okonmiyaki (pečene nesladke palačine različnih okusov).

Foto: Pixabay

4. Dunaj, Avstrija

Glavno mesto Avstrije morajo obiskati vsi ljubitelji kulture, saj je mesto zgrejeno na glasbenih in intelektualnih stebrih. Je mesto, kjer je normalno, da obiščeš štiri muzeje v enem dnevu ali si ogledaš najnovejšo predstavo v operi. Vsekakor pa ne smeš izpustiti ogleda kraljevske palače Schönbrunn. 

Foto: Pixabay

3. Singapur

Sodobna umetnost v Singapurju vedno bolj raste in se razvija, novi hoteli se gradijo vsakih nekaj minut, veliko časa pa tudi namenijo novim start-up podjetjem in inovaciji. Singapur je tako hitro spreminjajoče se mesto, da ga marsikdo, ki ga je obiskal pred leti, ne prepozna več. Lahko se udeležimo pohoda po različnih restavracijah ali pa v Atlas baru izberemo med 1000 različicami gina.

Foto: Pixabay

2. Kjoto, Japonska

Kjoto je eno najbolje ohranjenih mest na Japonskem, najbolj pa se je spremenilo po potresu leta 2011. V zadnjem času se je tja preselilo ogromno umetnikov, ki so v mesto prinesli drugačno energijo, v njem pa lahko najdemo 100 restavracij z Michelinovimi zvezdicami.

Foto: Pixabay

1. Tokio, Japonska

Na prvem mestu se je znašel Tokio, ki navdušuje s prav vsemi aspekti: ultramoderno, polno neonskih nebotičnikov in umirjenih templjev, z zanimivim uličnim stilom in več stoletij starim bontonom. Gre za vročične sanje, iz katerih se ne želimo zbuditi. Je tudi ena najbolj priljubljenih destinacij z dobro hrano.

Foto: Pixabay

Izbor urednika