Najbolj slikovita potovanja z vlaki na svetu

Lana Bauman 26.02.2019
Najboljša potovanja z vlakom na svetu

Običajno potujemo z avtomobilom ali letalom. Nesmemo pa pozabiti na čudovite razglede in udobje, ki nam jih ponuja vožnja z vlakom - pa tudi naravi naredimo uslugo. To so ene izmed najlepših železniških poti, ki nas popeljejo skozi naravna čudesa:

Glacier Express, Švica

Enodnevno potovanje z vlakom povezuje dve gorovji, ki slovita po naravnih lepotah - Zermatt in St. Moritz. Pot nudi razgled na švicarske Alpe, travnike in gorska jezera. Potniki so priča vožnji skozi 91 tunelov in čez 291 mostov.
glacierexpress.ch

Foto: Pixabay

Jacob Steam Train, Škotska

Krajša krožna pot se prične v Škotskem visokogorju, blizu Ben Nevisa, najvišjega vrha Velike Britanije. Vlak pelje skozi majhne vasice, zelena pobočja in hribovja ter čez znani in edinstveni železniški viadukt Glenfinnan.
westcoastrailways.co.

Foto: Unsplash

Kandy to Ella, Šrilanka

Železnica, ki je nastala kot trgovska pot, je sedaj ena izmed najbolj priljubljenih načinov turističnega potovanja po Šrilanki. Vlak z izhodiščem v mestu Kandy pelje skozi neokrnjeno naravo, vse do gorske vasi Ella. Med potjo je več postojank, kjer se lahko turisti okrepčamo s tradicionalnimi prigrizki in spoznamo tamkajšnje prebivalce.
eservices.railway.gov

Foto: Pixabay

TranzAlpine, Nova Zelandija

9 urno krožno potovanje, potnike popelje od zahodne obale vse do vzhodne. Na poti si lahko ogledamo reko Waimakariri, južne gozdnate alpe, mostove in plaže, doline in jezera.
greatjourneysofnz.co.

Foto: TranzAlpine

Rocky Mountaineer, Kanada

Najlepša železniška pot v Kanadi se prične v mestu Vancouver in konča v naravnem rezervatu mesta Banff. Železnica je speljana ob reki Thompson in nudi razglede na kanadsko visokogorje.
rockymountaineer.com

Foto: Rocky Mountaineer

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča