Najbolj pričakovani filmi v letu 2019

Anja Mrevlje 18.01.2019
BILO JE NEKOČ V HOLLYWOODU

Poglejmo kateri so najbolj pričakovani filmi v letu 2019, ki nas bodo v domače kinematografe prokovali na sedeže.

LEVJI KRALJ (Lion King)

družinski animirani film
V Koloseju od 18. julija 2019

Spet se bomo podali v osrčje afriške savane, kjer se rodi bodoči kralj. Po smrti svojega očeta Mufase želi mladi Simba prevzeti prestol, čemur nasprotuje zlobni Scar, ki ima povsem svoje načrte. Začne se borba z že znanim izdajstvom, dramo in strašno tragedijo. S pomočjo prijateljev mora Simba hitro odrasti in si priboriti tisto, kar mu pripada.

VOJNA ZVEZD: EPIZODA IX

akcijski domišljijski spektakel
V Koloseju od 19. decembra 2019

Ultimativni finale Skywalkerjeve sage in zadnji del trilogije, ki sledi filmoma Sila se prebuja (2015) in Poslednji Jedi (2017), zgodba pa je postavljena leto dni po dogodkih, ki so se zgodili v slednjem.

VOJNA ZVEZD: EPIZODA IX

BILO JE NEKOČ V HOLLYWOODU (Once Upon a Time in Hollywood)

komična drama
V Koloseju od 8. avgusta 2019

Film je zgodba o nekdanjem zvezdniku televizijskih vesternov in njegovem dolgoletnem dvojniku, ki se v času umorov zloglasnega serijskega morilca Charlesa Mansona in vladavine terorja Helterja Skelterja leta 1969 v Los Angelesu odpravita na pot, da bi se uveljavila v filmski industriji.

HITRI IN DRZNI: HOBBS IN SHAW (Fast and Furious: Hobbs and Shaw)

akcijska avantura
V Koloseju od 1. avgusta 2019

Novi del franšize Hitri in drzni bo tokrat posvečen drugačnim obratom – ne gre namreč nadaljevanje, temveč za spinoff, ki  se bo  osredotočil na ameriškega varnostnega agenta Luka Hobbsa in njegovo neobičajno zavezništvo z Deckardom Shawom.

HITRI IN DRZNI: HOBBS IN SHAW

KAKO IZURITI SVOJEGA ZMAJA 3 (How to Train Your Dragon: The Hidden World)

animirani
V Koloseju od 31. januarja 2019

V novem poglavju nepozabne pustolovščine mladi Viking Viki in zmaj Brezzobi končno spoznata svoji usodi - on kot poglavar otoka Berk ob boku prijateljice Astrid in zmaj kot vodja svoje vrste. A kmalu Vikingom preti nevarnost - zapustiti morajo svoj edini dom in se odseliti v bolj varne kraje, kjer odkrijejo skriti svet, za katerega so mislili, da je le mit.

ROCKETMAN (Rocketman)

biografska drama
V Koloseju od 30. maja 2019

V biografski drami bomo spremljali življenje in delo Eltona Johna, enega najbolj znanih in plodovitih britanskih glasbenikov vseh časov, ki je skozi vso svojo kariero ustvarjal s priznanim tekstopiscem, pesnikom in pevcem Berniejem Taupinom. Čaka nas še ena neolepšana rock 'n' roll glasbena fantazija, ki bo razkrila, kako so nastale skladbe, ki si jih prepeva ves svet.

LEDENO KRALJESTVO 2 (Frozen 2)

animirana družinska pustolovščina
V Koloseju od 21. novembra 2019

Vračajo se Ana, Elza, Krištof in Olaf, ki  se bodo v drugem delu ene najbolj priljubljenih risank vseh časov, katere zgodba temelji na pravljici Snežna kraljica Hansa Christiana Andersena, spraševali o svojih koreninah, preteklosti, prednikih in se podali  globoko v gozd, da bi odkrili dolgo varovano skrivnost svojega kraljestva.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča