Najbolj hipsterske soseske Evrope, med katerimi je tudi ljubljanska

Teja Korošec 27.05.2017
Foto: Stylist

Nørrebro, Kopenhagen (Danska)

Danski Nørrebro je barvit tako v kulturnem kot tudi v dobesednem smislu. Razpolaga z mnogimi vintage trgovinicami, neodvisnimi galerijami in co-working prostori.

Soseska Nørrebro je polna trgovin z rabljenimi oblačili. Foto: Aliki Seferou

Sredets, Sofija (Bulgarija)

Predel Sredets je poznan po odličnih veganskih barčkih in restavracijah. V soseski, ki jo lokalci naravnost obožujejo, lahko najdemo tudi več muzejev in manjših gledališč.

Foto: Stylist

Exarcheia, Atene (Grčija)

Soseska Exarcheia ni lepa v klasičnem smislu, a ponuja svojevrstno politično-prežeto ulično estetiko. Številne manjše knjigarne in kavarne polne študentov so dovolj zanimive, da ta hipsterski predel uvrstimo na svoj potovalni seznam.

Foto: Athensguide

Grünerløkka, Oslo (Norveška)

Industrijski predel Grünerløkka je pogosto opisan kot hipster središče Osla. Tako ime si je prislužilo kot dom raznih second-hand tržnic, odlične ponudbe žive glasbe in vrste umetniških šol.Foto: Oslo360

Preberite še: Destinacije z najbolj trendovsko namestitveno ponudbo v letu 2017

Pigneto, Rim (Italija)

Nekoč turistom precej nevarna četrt Pigneto se je razvila v eno izmed najbolj hip območij italijanske prestolnice. Trgovinice z gramofonskimi ploščami na boemskih ulicah čudovito dopolnjujejo številne popravljalnice koles in umetniške studie.

Foto: Stylist

Metelkova, Ljubljana 

Na seznamu se je znašla tudi naša Metelkova, ki jo ljubljanski turisti vse raje obiskujejo. Navdušujejo se nad unikatnimi umetniškimi instalacijami, pa tudi nad prijateljskim lokalnim vzdušjem. 

Foto: Božo Rakočević

Miera Iela, Riga (Latvija)

Miera Iela ali "ulica miru" je znana kot najbolj kul ulica v Rigi. Obiskovalcem ponuja močno kavo, slaščice in doma-zvarjeno pivo. Popolna izbira, če se želimo počutiti kot pravi domačin.

Foto: Stylist

Kreuzberg, Berlin (Nemčija)

Čeprav je Berlin oblegan s turisti, lahko v soseski Kreuzberg še vedno začutimo avtentičnost. Pisana četrt nas bo prevzela z odštekanimi nočnimi klubi, multikulturnimi tržnicami in ulično hrano.

Foto: Stylist

Izbor urednika