Načini, s katerimi bomo v svoj dom vnesli več barv

Klavdija Rupar 18.12.2018
Foto: Unsplash

V zadnjem času so trendi stanovanj precej minimalistični in ljudje svoja domovanja opremljajo v črnih in belih odtenkih. A zakaj ne bi minimalizmu dodali malce drznosti in barvitosti. Zato smo pripravili nekaj nasvetov, kako v stanovanje ali hišo dodati kanček barve, ki bo poživila celoten prostor.

Foto: Unsplash

Poiščimo žive dodatke

Najbolj enostaven način, da v naše domovanje dodamo barvo, so dodatki za dom. S svetilko, preprogo, vzglavniki in odejami v živih barvah, bomo naredili veliko spremembo. Dodatke za razliko od barve sten hitro lahko zamenjamo, kar pomeni, da bomo lažje raziskali močne barve in preizkusili različne stile.

Naj bo strop drugačen

Če želimo, da naš prostor zares zaživi, je najbolje, da strop pobarvamo z lakom. Še posebej efektivno bo to izpadlo, če bomo stene pobarvali z enako barvo kot strop. V stropu se bo tako videl celoten odsev sobe, ki bo po sobi metal svetlobo sveč in s tem ustvaril magično atmosfero.

Foto: Unsplash

Zamenjajmo okvirje slik

Zakaj ne bi bolj resnih printov, ki jih obesimo na steno, kombinirali z živahnimi barvami? Na steno lahko obesimo razne voščilnice in razglednice in jih uokvirimo v barvne okvirje. Lahko se odločimo tudi za samo eno barvo in tako iz večih manjših slik naredimo pravo skupinsko umetnino.

Prilagodimo si svoje pohištvo

Pomislimo, kako lahko preprosto pohištvo še dodatno poživimo. Lahko jih pobarvamo z živo barvo, ali dodamo pisane blazine. Okrasimo teraso z zavesami ali z zanimivim cvetjem, ki bo celoten prostor naredil bolj živ.

Foto: Unsplash

Preprostim stvarem dodajmo barvo

Nepričakovanim nišam in razpokam v hiši dodajmo ščepec barve. S svetlimi nepričakovanimi barvami lahko pobarvamo notranjost predalov, okenske okvirje ali letvice ob steni, s čimer dodamo element presenečenja, ali pa se namesto za matirano barvo odločimo za lak, s čimer bomo dobili bolj polakiran videz.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča