Na prvi šolski dan bodo Slovenijo preplavili rumeni baloni

CITYLIFE 30.08.2019
Na prvi šolski dan bodo Slovenijo preplavili rumeni baloni

Začetek šole pomeni tudi več otrok na cesti, ko je nujna še večja pazljivost vseh udeležencev v prometu. Otroci spadajo med najbolj ranljive udeležence v prometu, saj so manjši in v prometu slabše vidni, prav tako pa težko predvidijo nevarne situacije. 

Agencija za varnost prometa želi poskrbeti za še boljšo vidnost otrok na cesti in njihovo večjo varnost, zato je za letošnji prvi šolski dan poskrbela za prav posebno akcijo s sloganom #VarnoVŠolo, katere osrednji simbol sorumeni baloni, ki bodo voznike opozarjali na prisotnost otrok na cesti. Vsi prvošolčki v Sloveniji, letos jih bo prag šole prvič prestopilo 20.840, bodo skupaj s preventivnimi gradivi na temo prometne varnosti prejeli tudi rumene biorazgradljive balone, s katerimi bodo še bolj vidni.

5 korakov za večjo varnost otrok v prometu.

Agencija je pripravila tudi nova preventivna gradiva #VarnoVŠolospetimi koraki za večjo varnost udeležencev v prometu. Gradiva so zasnovana posebej za otroke in posebej za odrasle.

Na dogodku ob prvem šolskem dnevu, 2. 9. 2019, ob 8.00 na Osnovni šoli Simona Jenka v Kranju (Ulica XXXI. Divizije 7a), bodo sodelovali ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek,v. d. direktorice Agencije za varnost prometa Vesna Marinko župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovecinravnatelj OŠ Simona Jenka Rudolf Planinšek.

#VarnoVŠolo z rumenim balonom!

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča