Mesta v Španiji, ki jih je vredno obiskati

Klavdija Rupar 31.03.2019
španska mesta

Španija je čudovita država, ki jo poleg čudovitega vremena večino leta, odlikujejo tudi tople temperature. Zagotovo najbolj obiskano in turistično oblegano mesto je Barcelona, ki pa se v zadnjem času spopada s tako povečanim številom turistov, da župan razmišlja o omejitvi turistov, saj ne želi, da bi postali še ene Benetke. A ni potrebno skrbeti, saj obstaja še kar nekaj čudovitih španskih mest, ki so vredna obiska, a precej manj turistična.

Sevilja

Sevilja je zagotovo primerno obiskati zahvaljujoč veliki renovaciji mestnega središča. V centru najdemo trgovine, zanimivo arhitekturo in galerije.

San Sebastian

Baskovska dežela je čudovita, njihovi tapasi pa nam zagotavljajo tudi odlično kulinarično izkušnjo: govedina, črna rižota in različne vrste svinjine so samo del njihove kulinarične ponudbe.

Segovia

Slikovita Segovia je primerna predvsem za dnevni ali vikend oddih, ponuja pa vse tipe zgodovine - lahko si ogledamo ruševine romanskega vodovoda, palačo Moorishev in zadnjo evropsko gotsko katedralo.

Segovia.

San Lorenzo de El Escorial

Približno uro severnozahodno od Madrida, leži majhno mesto, ki je polno arhitekture, najbolj znano po svoji knjižnici in samostanu. Mesto je pod UNESCO zaščito.

Ibiza

Znana je predvsem po divjih žurkah, a lokalci znajo izven glavne sezone najti tudi tihe in neokrnjene plaže.

Navarra

Njihova kulinarika postaja vedno bolj znana in začenja konkurirati tisti v Madridu in Barceloni. Namenjena je tudi vegetarijancem, saj se osredotoča na sestavine, kot so fižol, artičoke, solata in majhne paprike.

Madrid

Španska prestolnica je skoraj manj poznana kot Barcelona. A mesto je polno svetnovno znanih umetnikov in zelenih prostorov (eden izmed njih je tudi Park Retiro), ki so dostopni obiskovalcem.
spain.info

Fotogalerija

Navarra. Foto: Unsplash San Sebastian. Foto: Pixabay Segovia. Foto: Pixabay San Lorenzo de El Escorial Foto: Unsplash Ibiza. Foto: Unsplash Seville. Foto: Unsplash Madrid. Foto: Unsplash

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča