Lokacije iz božičnih filmov, ki jih lahko obiščemo

Klavdija Rupar 23.12.2019
Foto: Pixabay

Prazniki so že na splošno čudoviti in polni sreče ter zadovoljstva. Dodajmo jim še malo čarovnije božičnih filmov in lokacij iz teh filmov, ki jih lahko obiščemo in prazniki bodo naravnost fantastični.

Sam doma

Nič ne vpije bolj glasno božiča kot vsem dobro poznani film Sam doma. Dom, v katerem je Kevin McCallister (Macaulay Culkin) sam se nahaja na Lincoln Avenue v Winneteki v predmestju na severu Chicaga. Tam blizu je tudi Station park, kjer obišče božička in si kupi zobno ščetko.

Foto: imdb

Počitnice

Romantična komedija iz leta 2006 govori o Amandi (Cameron Diaz), ki živi v Las Angelesu in zamenja dom z Iris (Kate Winslet), ki živi v Surreyu v Angliji. Rezultat: nove romance in dve čudoviti hiši. Film so snemali v slikoviti vasici Shere, ki jo lahko vidimo tudi v filmih Štiri poroke in pogreb in Bridget Jones. Same hišice ne bomo našli, lahko pa si privoščimo pijačo v pubu White Horse ali se sprehodimo čez reko Tillingboourne.

Foto: visitsurrey.com

Pravzaprav ljubezen

Film, ki prikazuje kaotične mesece, ki vodijo do božiča, prikazuje več različnih ljudi, katerih zgodbe se prepletajo, vse pa so povezane z ljubeznijo. Obiščemo lahko trgovino Selfridges, v kateri Rowan 'Mr. Bean' Atkinson enemu izmed likov na zabaven, a izredno počasen način zavija darilo, ki ni namenjeno njegovi ženi, ampak ljubici.

Foto: selfridges.com

Čudež na 34. ulici

Film se odvija v New Yorku, glavno prizorišče pa je trgovina Macy, v kateri cinična Susan Walker spozna Božička. Trgovina obstaja tudi v resnici, vsako leto pa jo obišče več tisoč ljudi, da si ogledajo čudovite izložbe in obiščejo pravega Božička v osmem nadstropju.

Foto: Pixabay

Škrat

Film pripoveduje zgodbo Buddyja, moškega otroka, ki s Severnega pola pripotuje v New York, da bi našel svojega biološkega očeta. Ko se Buddy odloči poiskati največje božično drevo, se znajde v Rockefeller Plazi, božično drevo pa je tudi v resnici svetovno znana atrakcija.

Foto: Pixabay

Dnevnik Bridget Jones

V delu filma, ko se Daniel Claver Bridget odpelje na vikend oddih, lahko vidimo Stoke Park, ki predstavlja kar 900 let zgodovine, tam pa so snemali tudi dva filma o Jamesu Bondu.

Foto: stokepark.com


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča