Letališča, ki med postankom ponujajo brezplačen voden ogled mesta

Teja Korošec 22.07.2018
Foto: Pexels

Tajpej

Foto: Pexels

Če na letališču v Tajpeju preživimo vsaj 8 ur, lahko izbiramo med dvema vodenima ogledoma mesta, ki jih za nas brezplačno organizira letališče. Dvakrat dnevno se lahko odločimo za ogled templja Zushih ali pa se podamo na ogled največjih znamenitosti, vključujoč najvišjo mestno stolpnico Taipei 101

Singapur

V primeru več kot 6-urnega postanka na enem izmed najmodernejših svetovnih letališč Changi, lahko prav tako izbiramo med dvema brezplačnima izletoma v mesto. Prvi se osredotoča na glavne turistične znamenitosti, drugi pa na trendovske soseske. 

Salt Lake City

Kot eno izmed glavnih prestopnih točk v ZDA, letališče Salt Lake City v zvezni državi Utah svojim potnikom v tranzitu ponuja brezplačni organiziran ogled središča mesta. Do njega so upravičeni tudi potniki, ki na naslednji let čakajo zgolj dve uri.

Preberite še: Najmodernejša letališča na svetu

Instanbul

Minareti Modre mošeje. Foto: Pixabay

Letališče Istanbul Airport v Istanbulu je eno izmed najprometnejših na svetu. Za svoje potnike v tranzitu petkrat dnevno organizira povsem brezplačen ogled najznamenitejših delov mesta, vključno s slavno Modro mošejo

Seul

Večina letališč na seznamu brezplačne oglede organizira zgolj za potnike z daljšo čakalno dobo, a temu ni tako v južnokorejskem Seulu. Letališče Incheon ponuja različne vodene izlete v mesto, ki trajajo od ene do štirih ur. Izberemo lahko celo voden ogled znotraj letališča. 

Amsterdam

Če letimo z letalskim prevoznikom KLM in naš prestop v Amsterdamu traja več kot 6 ur, se na letališču Schipol lahko pridružimo programu "Postanek z lokalcem". Letališče bo za nas organiziralo druženje z angleško-govorečim domačinom, ki nas bo popeljal po mestu v skladu z našimi željami.  

Doha

Tudi letalski prevoznik Qatar za svoje potnike, ki na naslednje letalo v Dohi čakajo več ko 6 ur, organizira brezplačen ogled mesta ter tudi priskrbi tranzitno vizo. Med ogledom bomo imeli čas za last-minute nakup spominkov. 

Tokyo

Foto: Unsplash

Letališče Narita blizu japonske prestolnice svojim čakajočim potnikom ponuja vrsto brezplačnih aktivnosti. Med njimi so kulturni izlet, izlet v gozd, obisk muzeja aeronavtičnih znanosti in nakupovalna ekskurzija. Daljši postanki se kar naenkrat ne zdijo več tako dolgočasni, kajne?

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča