Glamping, ali razkošno kampiranje, je trend v turizmu, ki združuje naravo in udobje. Gre za ... Več
Kulinarično razvajanje po Ljubljanici s Chefom Igorjem Jagodicem
28. julija 2016 sta kulinarični mojster Igor Jagodic iz Restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu in kapitan ladjice Ljubljana Tomo Zupančič združila moči in gostom pričarala vrhunsko kulinarično in doživljajsko izkušnjo po reki Ljubljanici.
Gostje teh prečudovitih in drugačnih večerov spoznavajo kulinarične mojstrovine Ljubljane in Slovenije. Večerja na ladjici vključuje 5-hodni menu Chefa Igorja Jagodica ob spremljavi vin domačih in tujih vinarjev. Kapitanovemu pozdravu čolnarjem na ladjici Ljubljana »Hot Dog« - pečenica piranskega brancina, brioš, ocvrta ribja koža, limonina majoneza, zelišča, solata pinij, koromača, špinače in paradižnika, je sledil krožnik »Nekaj iz meščanskega jedilnika« - Marinirane goveje rezine, črni oreh, sladoled gosjih jeter, malina, gorčica z malino, vložena rdeča čebula. Kreativnost se nadaljuje z zgodbo »Kdor pljuje, juho v nebesa kuje« - Hladna paradižnikova juha, paradižnikov gel, oljčno olje z baziliko, bazilika, mladi sir, rdeč poper, sušen paradižnik, bazilika, sledijo krožniki »Iz bistrih potokov« - Poširan losos, ragu (potočni raki, artičoke, bob, lisičke, korenje), kaviar lososa, zelišča, zeliščno olje, pire korenja, ingverja in šampinjonov ter »To, kar je najboljše za kapitana, je tudi za čolnarje« - Telečja lička, polenta s tartufi, omaka s tartufi, drobtine ocvrt čebule, pire bele čebule. Zgodba se zaključi s sladkimi okusi »Porjavelost od čokolade, ne od sonca« - Krema temne čokolade z oljčnim oljem, žele oljčnega olja, sorbet pomaranče in oljčnega olja, sorbet čokolade s pomarančo, pomarančna marmelada, dehidriran čokoladni biskvit, čokoladna omaka s pomarančo, oljčno olje s pomarančo. Po koncu plovbe v mesto kdo zatava, zato na ladjici se postreže še Lolitina kava.