Kolo narejeno iz 300 recikliranih kavnih kapsul

Klavdija Rupar 31.08.2019
Foto: Velosophy

V zadnjih dveh desetletjih je Nespresso postal izredno priljubljena kava v gospodinjstvih po vsem svetu. Čeprav je bila kava izredno dobra, pa embalaža, v kateri je bila pakirana, ni bila pretirano dobra za okolje. Zato se je materinska družba Nestle, ki izdeluje aparate za kavo, odločila, da bodo zbrali vse embalaže in iz njih naredili omejeno izdajo nožev in svinčnikov. 

Sedaj pa so to pripeljali še stopničko dlje in se povezali s švedskim startupom Velosophy, s katerim so skupaj ustvarili omejeno izdajo aluminijastih koles.

Foto: Velosophy

Kolesa poimenovana RE:CYCLE imajo prav poseben, ikoničen dizajn, ki temelji na trajnosti in poudarja potencial recikliranja njihovih aluminijastih kavnih kapsul. S tem želijo pokazati, da so te embalaže sicer primerne, a vseeno naredijo kar nekaj odpadkov, zato se z novimi idejami trudijo zmanjšati odpadke in poskrbeti, da so tudi slabe stvari uporabljene za dober namen.

Znamka je s programom recikliranja začela že leta 1991 in sedaj to vodi že v 53 državah po svetu. Prav to zadnje sodelovanje je dokaz, da se Nestle brez težav poveže s startup podjetji in poišče nove in inovativne načine za ponovno uporabo svojih izdelkov.

Foto: Velosophy

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča