Koliko časa potrebujemo, da premagamo slabo navado?

Klavdija Rupar 19.08.2019
Foto: Unsplash

Vsi imamo neke navade. V perfektnem svetu bi bile te navade pozitivne, v realnem svetu pa ni človeka, ki ne bi imel vsaj ene slabe navade.

Premagati slabo navado, pomeni, da moramo v življenje pripeljati novo navado. Naj bo to izboljšanje našega načina življenja, si vzeti čas zase, ali se preprosto ločiti od toksičnih ljudi in negativnih vibracij - v vsakem primeru gre za premagovanje slabih navad in oblikovanje novih in boljših navad.

Koliko časa pa nam vzame, da slabo navado premagamo in kako to naredimo?

Splošno mnenje pravi, da za prekinitev slabe navade potrebujemo 21 dni. A samo v primeru, da smo spremenili mišljenje in občutke okoli navade. Naslednjič, ko se znajdemo iz oči v oči s slabo navado, zaprimo oči, globoko vdihnimo, stopimo nazaj in se umirimo. Ko pomislimo in se umirimo, odprimo oči, izdihnimo in vstopimo v bolj svež, bolj zdrav in bolj srečen svet s pozitivnimi navadami.

Nekaj dodatnih nasvetov:

Začnimo še danes: zakaj bi vedno vse odlašali na jutri, naslednji teden, ali ko bomo pripravljeni? Ljudje, ki naredijo spremembo, se zanjo odločijo v trenutku.

Spremenimo mišljenje: ustavimo nezaželene vzorce in omejimo prepričanja, s katerimi bomo spremenili svoje mišljenje.

Bodimo dosledni a ne ostri: ne ponižujmo se.

Začnimo z majhnimi spremembami: ljudje se izgubijo, ko cilji postanejo preveliki. Soočimo se z njimi še danes, v tem trenutku.

Imejmo se radi: bolj kot se imamo radi in skrbimo zase, bolj bomo hrepeneli po zdravih navadah.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča