Kam na silvestrovanje na prostem po Sloveniji 2018/2019

Lana Bauman 16.12.2018
Kam na silvestrovanje na prostem v Sloveniji 2017?

Silvestrovanja na prostem so že tradicija velikih slovenskih mest. Kako bodo po Sloveniji organizirana letos?

Ljubljana

V slovenski prestolnici pripravljajo kar štiri lokacije za silvestrovanje. Program je pester, poskrbljeno bo za vse okuse. Na Kongresnem trgu bodo nastopili Anabel, Nika Zorjan in Victory, ki nas bodo držali po konci vse do jutranjih ur. Na Mestnem trgu bomo prisluhnili nastopom Maraaye&Jazzilaz in Klare Jazbec. Na Pogačarjevem trgu bodo za noro vzdušje poskrbeli Gala Kvintet ter France in krila. Če nas pot nanese na Trg francoske revolucije, bomo lahko prisluhnili skupinam Super Action Heroes, Red Five Point Star in Elvis Jackson.

Pričetek novega leta bo naznanil ognjemet iz Ljubljanskega gradu.
visitljubljana.com

Praznična Ljubljana Foto: Pixabay

Maribor

Mariborska tradicija silvestrovanja na prostem se ohranja že mnogo let. Letos bo silvestrovanje spet potekalo na Trgu Leona Štuklja. Program se bo začel ob 21. uri, z nastopom Nuše Derende. Po naznanitvi novega leta bo za zabavo skrbela skupina Pop Design.
maribor-pohorje.si

Celje

V Celju se bo silvestrski program začel že ob 13. uri, s programom za najmljaše. V pravljično deželi jih bodo pričakali glasbeni gosti in pravljični junaki. Silvestrovanje se bo ob večernih urah nadaljevalo na Krekovem trgu, z nastopom skupine Kingston, ki vas bo ogrela.
celje.si

Piran

Če želimo novo leto pričakati ob morju, se lahko podamo v Piran na koncert glasbene skupine Manouche in Slavka Ivančiča. Na Tartinijevem trgu lahko z množico odštevamo zadnje sekunde starega leta.
portoroz.si

Novo Mesto

Vrhunec dolenjskega silvestrskega dogajanja bo v Novem Mestu. Vstop v novo leto bodo popestrili Gašper Rifeljs spremljevalno skupino in glasbena skupina MI2.
novomesto.si

Naslovna fotograrfija: Dunja Wedam/visitljubljana.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča