Kam na enodnevni izlet to jesen?

Tina Lagler 22.09.2017
Foto: Depositphotos

Tradicionalni jesenski Salzburg

Pisane jesenske barve v tem letnem času prekrasno objamejo salzburško trdnjavo, ki se bohoti nad mestom, zato je to le še en razlog za izlet v Mozartovo mesto. Nikar ne izpustimo ogleda Mozartovega trga in starega mestnega jedra s skladateljevo rojstno hišo, jesen pa v Salzburg prinaša tudi festival žetve, na katerem lahko pobliže spoznamo tamkajšnje tradicionalno življenje, zaplešemo z domačini, poizkusimo njihove domače specialitete ter si ogledamo tradicionalne kostume in izdelke.
salzburg.info

Salzburg. Foto: Salzburger Land.

Srednjeveški Zagreb

Zaradi bližine je hrvaška prestolnica kot nalašč za enodnevni izlet. Zaradi zlatorumenih parkov, sprehoda po tlakovanih uličicah in številnih spomenikov je Zagreb mesto, kamor si mnogi želijo ‘skočiti’ le na kavo. Kavarne se namreč vrstijo v Gornjem Gradu, srednjeveškem predelu mesta, v katerem najdemo številne sledi bogate mestne zgodovine, očarljivi pa sta tudi cerkev Sv. Marka in Tkalčičeva ulica, kjer bomo lahko posedeli in si privoščili kosilo. Za počitek, poležavanje in utrinke v naravi pa so idealni jezero Jarun ter mestna parka Zrinjevec in Maksimirski perivoj, kjer lahko raziščemo tudi zagrebški živalski vrt.
zagreb.com

Zagreb. Foto: Info Zagreb

V Trst na kavo

Drži, da je skoraj vsak že izkorstil dan v Trstu, bodisi za nakupe bodisi za sladko razvjanje ob sladoledu in dišeči kavi. Pristaniško mesto, o zgodovini katerega je bilo že toliko premletega, je s svojo podobo, ki zrcali vplive številnih narodov, pravi kraj za izlet z razgledom. Potem ko so prenovili osrčje mesta in ga zaprli za promet, je postal še bolj vabljiv. Edinstven užitek ponuja vožnja s tramvajem, na katerega lahko sedemo že v Opčinah in se pustimo odpeljati  do mestnega jedra. Od tam se lahko sprehodimo po trgu Unità in ob Canalu Grande ter v znameniti kavarni San Marco uživamo ob skodelici, popoldan pa izkoristimo za obisk gradov Devin in Miramar.
turismofvg.it

Trst. Foto: Tourism Media

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča