Kako v eni uri počistiti stanovanje?

Klavdija Rupar 24.04.2019
Foto: Pexels

Zagotovo se nam je že vsem zgodilo, da se nam je mudilo od doma, stanovanje pa je bilo v popolnem razsulu. Tudi ko večerjo za prijatelje organiziramo vnaprej, ponavadi zadnji trenutek pospravljamo stanovanje. V vsem hitenju pa večkrat pozabimo na najbolj ključne dejavnike: umazano posodo v koritu ali poln koš za smeti v kopalnici. Zato danes predstavljamo, kako na hitro in enostavno pospraviti stanovanje, ko se nam zares mudi.

Če imamo 30 minut časa

Ko gostje najavijo, da bodo pri nas čez pol ure, nas popade panika. Poskrbimo samo za res najbolj pomembne dele domovanja, ki bodo naredili največji učinek. Pospravimo, pomijmo korito, obrišimo pulte v kuhinji in kopalnici, posodo prestavimo v pomivalni stroj in odnesimo smeti. Za piko na i stanovanje osvežimo, zatemnimo luči in prižgimo dišečo svečo.

Foto: Pexels

Če imamo eno uro časa

Eno uro preden pridejo gostje imamo malce več časa, da se posvetimo tudi bolj zafrknjenim zadevam. Posesajmo ali pomedimo po tleh, počistimo stranišče, pobrišimo prah in posteljimo posteljo. 

Če imamo dve uri časa

Ko se zgodi, da imamo dve uri časa za pospraviti stanovanje, je najverjetneje, da smo to planirali vnaprej. Zavihajmo rokave in se lotimo. Pospravimo brisače in tepihe, pomijmo tla, pomijmo kad ali tuš kabino, očistimo hladilnik in mikrovalovno pečico, počistimo omaro v predsobi in pomijmo vsa ogledala.

Foto: Pexels


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča